VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

Silenci, es reflexiona

24 de novembre de 2012

Amb motiu de les eleccions de demà, i com a element de reflexió (ja que avui és el dia que toca fer-ho), m’he entretingut a entrar als programes electorals de les principals forces polítiques i reproduir algunes de les propostes que en fan en matèria de transport ferroviari. Convergència i Unió: “Una Catalunya més hiperconnectada”  

Llegir més

De la biblioteca (1): funiculars

11 de novembre de 2012

Carles Salmerón i Bosch: Enciclopèdia dels transports d’Europa. Vol. 1: Els funiculars i els telefèrics. Terminus. Barcelona, 1994 (2a. edició). Carles Salmerón (Barcelona, 1956) és historiador especialitzat en ferrocarrils. Porta publicades més de trenta obres sobre el metropolità de Barcelona, els tramvies de l’estat espanyol i d’Europa i sobre diversos carrilets del nostre país. L’obra

Llegir més

Tancat per huracà; disculpin les molèsties

3 de novembre de 2012

La notícia de la setmana ha estat el pas de l’huracà Sandy per la costa est dels Estats Units, afectant de ple Nova York. L’arribada del fenomen meteorològic va ser pronosticada amb una certa anticipació (i amb gran exactitud pels sempre qüestionats meteoròlegs) i això va permetre prendre les mesures de precaució per evitar mals majors.

Llegir més