Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

11S14 : Dubtes ? Cap. La V baixa s’omplirà. Arguments.

Publicat el 14 d'agost de 2014 per rginer

photo2

Remenant papers, obro una llibreta, petita, amb data 12-V-1939, de la tieta Lola, germana petita de mon pare. Títol de la primera pàgina: Poesies Escollides. I començo a llegir:

–  Catalunya Situació (Totes foren terres seves en el temps que el Rei En Jaume, a tots els vents estenia, l’escut de les quatre barres) 

– Rius i Muntanyes  (L’Ebre d’enllà Ribarroja, per Flix i Mora travessa, regant d’Amposta i Tortosa, els arrossars i oliveres)

Clima (Situada Catalunya, entre el mar i les muntanyes, mostra tot l’any en son clima, una riquesa variada) 

– Produccions (Així és que si poc fèrtil, l’ha feta naturalesa, no enveja, per xò, els productes, de les nacions estrangeres) 

– Indústria i Comerç (Destil-la vins Badalona, talla el cristall Vallirana, Sant Martí refina el sucre i fa el paper Capellades).

Un tast, petit resum,de les poesíes sense el nom dels autors, i tot seguit, sí que va copiar poesies d’autors coneguts i que ella va escollir:

La campana de Sant Honorat/1714/Josep Maria de Sagarra – El cant de la senyera de’n Joan Maragall – El pi de Formentor de M. Costa i Llobera – L’abraçada de Maria Antònia Salvà – Terra Serena de Josep Maria de Sagarra – València i Barcelona de Teodor Llorente – Me parles, oh terra …. de Josep S. Pons – A Catalunya de Joaquim Rubió i Ors – Oda a la Pàtria de Bonaventura Carles Aribau – Els quatre pals de sang de Victor Balaguer – El fossar de les moreres de’n Frederic Soler ‘PItarra’ – La llengua trossejada de Frederic Rahola – El cap de’n Josep Moragues d’Àngel Guimerà.

Per a totes elles i ells, les seves esperances, els seus somnis, la seva lluita, nosaltres avui any 2014, ho hem de fer realitat. Remeneu papers de casa vostra, parleu amb els avis i àvies, pares i mares, tiets i tietes, amics i amigues, cerqueu llibres, diaris, poesíes, endinseu-vos en la història del nostre país.

Dues piulades que he llegit avui en un matí d’aire net i fresc:

– De moment s’han apuntat tots els catalans de mentalitat ‘suïssa’. Els més mediterranis, que som la majoria, no ho farem fins a l’últim moment perquè ens és igual un lloc que un altre ….. i perquè ara per ara estem fent la migdiada sota la parra. Però no patiu que segur que tornarem a omplir la Via !!

– Recordeu la felicitat de la Via Catalan 2013, o imagineu què diran alguns si la V fracassa. Arguments per inscriure’s.

N’hi ha un munt d’arguments, molts, moltíssims. Ens veiem a la Via i el 9N14 serem davant del col.legi electoral amb la papereta a la mà. No en dubteu pas.

Proposo als blocaires d’aquesta casa de veïns d’escriure i publicar els seus arguments.

Fotografia: Estelada en 3D – Santa Eulàlia de Puig-oriol – Lluçanès.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.