El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Veïns 2.0

Deixa un comentari

Un dels col·legues més actius de GovLoop, la xarxa de civil servants on navego, i amb qui comparteixo una visió molt similar del món del govern i l’administració pública és Adriel Hampton.

L’Adriel té un bloc farcit de sentit comú i bons projectes. Aquest cap de setmana, ha publicat un  apunt titulat “Are You Activating Citizen 2.0? (Estàs activant Veïns 2.0?)” que, més o menys, fa així:

“Estic molt content d’anunciar que he tancat les dates per anar a entrenar Veïns 2.0 dins del projecte de les Tres Valls de San Francisco, a finals de març a Dublin, California.

Aquesta activitat és molt important per mi, perquè la principal raó per la que faig aquest bloc és mostrar com la gent hiperocupada en les seves coses pot utilitzar les modernes eines de comunicació per a prendre el control directe de la seva democràcia. Els mitjans socials i la cultura 2.0 tenen el poder de implicar els veïns actius en les seves comunitats locals i els seus governs d’una manera mai vista des de la fi de la vida en remenudes comunitats locals. Això, ho canvia tot, des del desenvolupament empresarial fins a l’administració dels afers públics.

Espero que estiguis promovent projectes similars a la teva comunitat. Si us plau, no t’estiguis de compartir-los en els comentaris d’aquest bloc.

Aquesta xerrada gratuïta va dirigida a gent que no coneix ni Twitter ni MySpace però que pot implicar als seus consumidors a través de llistes de distribució o als seus governants a través de comentaris públics. George Millington, Jonathan Fleming i un servidor prendrem part en aquest projecte conjuntament amb dos blocaires locals que gestionen Around Dublin (al voltant de Dublin), un esforç de promoció dels comerços de Dublin i d’implicació ciutadana amb el seu govern. Around Dublin té uns quants centenars de lectors diaris, i promourem l’esdeveniment amb cartells, anuncis de Craiglist, el boca orella i qualsevol altre tradicional o “nou” mitjà que se’ns posi a l’abast. Esperem poder aconseguir un o un parell de negocis locals que ofereixin preus especials per la gent que participi a l’esdeveniment i donarem de menjar, per què quin bon esdeveniment pot portar aquest nom sense menjar?

Però, què és i com es fa un Veí 2.0? Això és el que intentarem explicar en les dues hores que durarà la sessió:

La participació en el govern local és important. És la única manera d’influir les polítiques que ens afecten, controlar la gestió dels polítics, i prendre consciència que les decisions dels governs locals i els esforços de la gent per participar-hi són claus pel correcte desenvolupament dels afers locals.

Les barreres a la participació són significatives. És molt difícil tenir prou temps per estar al tanto de la política local o estar motivar per implicar-s’hi. Si ja hi has estat implicat, és desencoratjador no veure cap resultat dels teus esforç, fins i tot, pots tenir la sensació que no tens res a aportar.

Una manera de trencar les barreres és el Veí 2.0. Es tracta d’un veí que dedica el seu temps en una eina de comunicació en xarxa (un bloc, per exemple) on dóna a conèixer el què està passant al seu veïnat, de la manera més entenedora i ràpida possible. El Veí 2.0 és un activista dels temps moderns. És el bloc que construeixo per atraure les energies que permetran modificar el projecte d’una biblioteca local, i és el lloc on la gent pot parlar sobre el desenvolupament ecpnòmic i comunitari per camins no-tradicionals.

Els mitjans socials són l’eina cultural que utilitza el Veí 2.0. Parlem aquí de la cultura de la col·laboració, la transparència i la immediatesa de la Web 2.0, i donem quatre pinzellades al món dels blocs i una modesta introducció a eines com Facebook, Skype, Yelp, Twitter i Google Alerts. Aquí tenim plantejat d’obrir un debat sobre la manera de començar a treballar amb aquestes eines.

Tancàrem la sessió amb uns quants consells sobre com els veïns d’un indret poden fer diferents usos d’aquestes eines socials per crear comunitat, plantejar temes de debat, gestionar el desenvolupament d’empreses d’àmbit local, i participar en la generació de les polítiques públiques locals. També farem una volta pel bloc Around Dublin i la seva evolució. Durant la fase de preguntes final, anirem intercanviant els nostres contactes de Twitter.

Com ja t’he dit, estic molt content d’aquesta sessió. I espero que et resulti d’interès a tu també i que seguim intercanviant informacions i experiències per anar fent creixer la ciutadania 2.0 en els nostres espais.

Seguim!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.