VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

2 d'agost de 2011
0 comentaris

Lincoln i Kennedy

Diumenge passat, a la sobretaula familiar, va sorgir el tema de les curioses semblances entre els presidents Lincoln i Kennedy. És bastant conegut, però avui em fa gràcia treure’l en aquest bloc novell, sense més pretensió que compartir-ho amb els lectors, a manera de curiositat estiuenca.

Algú que no tenia res més a fer es va entretenir, en algun moment, a trobar similituds entre aquells dos destacats polítics, i en va trobar un fotimer. Algunes de les que recordo (cito de memòria) són que Lincoln i Kennedy van ser elegits tots dos a l’any 60, amb un segle de diferència, i tots dos van ser assassinats. A Lincoln el van matar en un teatre i l’assasí va ser detingut en un magatzem; a Kennedy el van disparar des d’un magatzem i l’assassí va ser detingut no en un teatre, però sí en un cinema. Tots dos van ser succeïts per vicepresidents de cognom Johnson que, diuen, un s’assemblava físicament a l’altre. A Lincoln el van matar al teatre Ford, mentre que el cotxe on va morir Kennedy era un Ford Lincoln… Altres coindicències les desconeixia: qui va filmar l’assassinat de Kennedy es deia Abraham, igual que Lincoln, i aquest va anar a Monroe (Maryland) la setmana abans de morir, mentre que Kennedy va estar amb Marilyn Monroe una setmana abans.

En realitat, lluny de ser una misteriosa coincidència, atribuïble a ves a saber quina causa oculta, és una innocent llegenda urbana que va passant de generació en generació, originada potser pel fet de donar alguna explicació “lògica” a dos successos que van commoure l’opinió nord-americana (i mundial) en el seu moment.

La prova que la gent posa més formatge que pa a la història la trobem en el fet que Marilyn Monroe va morir un any abans que Kennedy…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!