Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Tupinada electoral?

Comencen a sortir  notícies, comentaris en blocs, i apreciacions d persones que sembla que havien votat Iniciativa Internacionalista i als que el seu vot no els surt reflectit enlloc.
Algú diu que en algunes taules electorals els vots a II van anar a parar als vots nuls, i en d’altres als vots en blanc… Fins i tot, senzillament no es van comptar. El degoteig de notícies en aquest sentit comença a ser alarmant i la pròpia candidatura ho va denunciar la mateixa nit de les eleccions.

Cesk Freixas explica que el van fer fora del recompte de vots en un local electoral. A Vilaweb expliquen que s’han detectat errors com els d’un poble valencià on el primer partit va ser el POSI (IV Internacional), seguit del PP i el PSOE no hi tenia cap vot… com tampoc II. L’error dels vots del PSOE s’ha subsanat, dels d’II ningú no en parla.
Una reflexió immediata és que comencem a entendre d’on ha sortit el gran nombre de vots nuls i en blanc (que s’han multiplicat per 4 en relació a la darrera convocatòria). Per quin motiu només a Catalunya ha crescut d’aquesta manera el vot nul i el vot en blanc? Només per l’hipercriticisme d’alguns sectors polititzats? Fins i tot podria ser que hagi votat en realitat més gent de la que han dit.
Si això que comença a córrer és cert estem davant d’un escàndol que s’hauria de dur per davant més d’un responsable polític i hauria de fer caure la cara de vergonya a aquells que tenien apoderats i interventors en les taules electorals.
I evidentment, el que cau en picat és la credibilitat de la democràcia.
Suposo, si no és molt suposar que algú ens aclarirà les dimensions de la disbauxa, tan als que van votar II com als que no vam fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.