Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Matí de cuina

Publicat el 2 d'agost de 2008 per rginer

Parlem de cuina i de bons vins. Primer cal pensar què cuinar i què trobem a la peixateria. Ja tinc a casa una escòrpora ( cap roig ) lluenta i fresca i tallada a troços.

El mes d’agost no dona per gaires entusiasmes per estar a la cuina molt de temps. – Ja ho sé -; un all cremat. Ràpid de cuinar i molt bò per menjar. Cassola, oli, alls tallats a làmines, treure’ls una vegada hagin enrossit; afegir tomàquet passat per la ratlladora, ben sofregit i remullar amb aigua. Ara és el torn de les patates tallades a daus. A mitja cocció afegim els talls del cap roig i els alls que hem picat abans al morter. Un punt de sal i amb el xup-xup clàssic esperar que la cocció arribi al seu punt.
Seguim amb el mes d’agost, i no menges gaire cosa més, si de cas, una bona amanida ben fresqueta i alguna llauneta d’escopinyes o seitó amb oli.
He trobat unes bresquilles madurades a l’arbre, grosses i petites, sucoses i amb una flaire que et porta a records d’infantesa…… i ja tinc el postre. Això sí que és un luxe, ja que habitualment no en trobes i els préssecs ja fa temps són als congeladors dels distribuïdors.
Els amics del celler Can Fufluns del Montseny,  m’han recomanat els vins i el cava. He trobat un cafè deliciós del Yemen i potser, com sempre ens diu en Josep Pla, un dit de whisky de malta per acabar.
Perfecte; tot està llest. Ja puc començar a dinar i sopar, perque no m’ho menjaré tot en un àpat i repetiré.


  1. Has estat matinera per fer el dinar de cap roig, molt apreciat a Mallorca, en especial torrat. Arribo a temps de sopar amb tu, en segona convocatòria? Virtual, de moment… però ja s’acosta la tardor… si no fos que abans volguessis provar el cap roig torrat a ca nostra….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.