El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

re-voltes

Deixa un comentari

image

Ja està. Ja s’ha acabat. Una nova lectura saborejada en els privilegiats trajectes suburbans que em porten de la vila a la feina i de lja fena a la vila.

Ser un nouvingut a Lesseps et permet descobrir, en veu transcrita, com es va refer una plaça, cruïlla de camins, que torna a reformar-se polèmicament, tot enterrant al desota les il·lusions d’una linea, la 9, ben maleïda.

Revoltes és un passeig per mil espais d’un nou punt que es va construïnt sobre les runes i les deixalles d’un món, l’actual, en descomposició.

El llibre, el diàleg entre la Itziar i el Iago, dóna voltes i revoltes que van trenant les cordes que, estirant els uns per aquí i els altres per allà, fan trontolla l’estaca  que un poeta ens va mostrar.

Revoltes és saviesa, experiències, humilitat i sentit comú. Revoltes fa més preguntes que respostes, però apunta les bases d’un postcapitalisme que, havent de ser global, només pot ser la resultant d’acords, ajuda i suport mutu en la proximitat.

Revoltes ho escaneja tot, desde les arrels socials i familiars dels dos xerraires fins llurs apostes de futur, passant pels seus èxits i fracassos.

Se’m fa dificil recomanar-lo, car qui està d’acord amb tu, et reforça els arguments, però no et miralla en el teu oposat intel·lectual. Això si, es tracta d’un bon i fonamentat aprenentatge que dificilment hagues vist la llum sense l’existència d’editors amb valors i ganes d’obrir debat sobre el món on vivim i el demà que ens espera si tots hi posem el coll amb intel·ligent i valenta paciència.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.