El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Franquisme, 2 – Independentisme, 0

Deixa un comentari

Dissabte, els legionaris es passegen per Barcelona amb servei propi de seguretat i manca d’incidents. Tan sols els vençuts es veuen interpel·lats fins al moll de l’os per una simbologia que, arreu d’Europa, criaria malves i, com a molt, seria objecte de museu.

El permís per fer-la, de la Delegació del Govern (PP). Els mossos? No deu ser competència seva i ho deixen per Guardies Urbans i la Policia Nacional de Via Laietana.

Dissabte, el dret a decidir es mostra amb tot llur esplendor a Tortosa.

Començaré per dir que jo no sóc tortosí, tan sols sóc una bèstia furtiva del Port, però més del Matarranya que del Caro, més de Fredes que de Tortosa. I, això si, amb amistat d’una fada literària tortosina que es plany d’aquest dret a decidir que perd memòria històrica per “reinventar” un monument que reflexa sang damunt lo riu de vida.

image

El Govern de CiU i ERC han donat veu al veïnat (visca el dret a decidir!), tot legitimant el franquisme sociològic d’un 20% d’electors que han votat a favor de mantenir el monument enfront d’un 70% de passotes que els la sua el franquisme o, si més no, tenen d’altres cabòries que els allunyen de les urnes.

I ara, la perversió de tot plegat: Mentre es dóna una capa de democràcia, legalitat i pau al franquisme, els mossos del Govern de CDC, ERC i més, militaritzen el barri de Gràcia i donen peu a diaris com La Vanguardia o El País (oh! modèlica transició) per criminalitzar els moviments socials antifeixistes i “alguns professors universitaris” que els alimenten. Es busca un nou Ferrer i Guardia?

Mentres els fets suara esmentats succeeixen, hom no pot més que pensar que, els partits que ens guien a la independència, no només han de ser independentistes, sinó que ho han de demostrar amb fets i no només amb paraules.

I els fets combinats de Tortosa (ús del dret a decidir per mantenir un simbol franquista), els legias (sense dispositiu de Mossos visible) i Gràcia (amb operatiu de Mossos militaritzant el barri) no ajuden gaire a donar la imatge desitjada. Oi més quan s’apropen unes eleccions on una Convergència en reconstrucció ja va marcant perfil propi a base de declaracions contra republicans i cupaires, les companyes de vaixell a la Ítaca que, diuen, desitjada.

Perdoneu, però no entenc res i estic força decebut de tot plegat. Els bocinets de credulitat i innocència que em quedaven han volat pels aires.

Gràcies per fer-me independent de la infantesa.

Aquesta entrada s'ha publicat en 03a. Política el 30 de maig de 2016 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.