Bloc de notes

Arxiu de la categoria: PX+XP

Flam “de la mama”

0

Recordo que una de les postres que m’agradava més de petit era una mena de púding que feia la meva mare amb flam de sobre, galetes maria i xocolata. Avui he provat de fer-lo jo amb la recepta que m’ha passat la meva germana cuinera.

Està malament que ho digui jo, però el resultat ha sigut magnífic! Mmmmm….!

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Fer exercici

0

La temptació ha estat molt forta, avui, i he estat a punt de sortir per fer una pedalada o un puja-i-baixa ràpid a St Miquel i Celrà.

M’he volgut assegurar i he mirat si entre les mesures que ahir va dictar el govern hi havia la de no sortir a fer esport. Efectivament, està prohibit sortir a córrer o en bici. No em sembla pas gaire lògic prohibir això quan es permet que es pugui anar a treballar; el risc d’encomanar el virus si surts a córrer tot sol és zero, i respecte una de les raons que donen per prohibir-ho (“si caus o tens un accident contribuiràs a empitjorar la saturació hospitalària”) em sembla que d’aquí a poc serà causa de saturació de l’assistència psicològica dels CAP. Però m’he quedat a casa, tot sigui perquè avis i àvies i sobretot l’Adrià estiguin més segurs.

Farem exercici amb la Switch, que darrerament la tenim una mica oblidada.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , , | Deixa un comentari

Salt-aware

0

Avui m’han arribat casualment dues fotos en què hi surto amb en J. Q. en el Pla dels Socs amb la meva mare (la seva no devia pas ser gaire lluny). Això em fa pensar que durant molts anys (ben bé la primera meitat de la meva vida) no he estat ben bé conscient de la meva condició de saltenc. El Pla dels Socs, per exemple, no el vaig descobrir de debò fins que vaig tornar a viure a la comarca, concretament a Sta Eugènia, i no en vaig gaudir fins que no vaig tornar a viure a Salt.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Ride with daddy

0

Aquests dies que els nens han estat per casa hem sortit a fer una de les passejades preferides dels diumenges de quan eren petits, fins a Bonmatí a prop del riu.

Quina ràbia que els itineraris cada vegada surtin pitjor en els mapes de google. O m’hi surten només a mi? Ni tan sols quan segueixo “la normativa vigent”! He d’espavilar-me a trobar una alternativa.

Per acabar el dia, aquesta tarda hem fet una visita a Via Lúdica per no perdre el costum de jugar a les llargues tardes d’hivern (quan no hi ha guitarres o guitarristes disponibles).

Publicat dins de Dia a dia, Gironès i més enllà i etiquetada amb , , , | Deixa un comentari

Cork – Vall d’Hebron

0

Do not go gentle into that good night,

Old age should burn and rave at close of day;

Rage, rage against the dying of the light.

Though wise men at their end know dark is right,

Because their words had forked no lightning they

Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright

Their frail deeds might have danced in a green bay,

Rage, rage against the dying of the light.

Wild men who caught and sang the sun in flight,

And learn, too late, they grieved it on its way,

Do not go gentle into that good night.

Grave men, near death, who see with blinding sight

Blind eyes could blaze like meteors and be gay,

Rage, rage against the dying of the light.

And you, my father, there on the sad height,

Curse, bless, me now with your fierce tears, I pray.

Do not go gentle into that good night.

Rage, rage against the dying of the light.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

A reveure

0

El fill gran se’n va i el petit i jo fugim del seu pis de parets florides, carregat d’humitat, i ens traslladem a una habitació airejada, seca i neta del campus universitari. Recollim les coses que ens emportarem i ell fa lleuger l’equipatge a base de regalar a amics i companys tot allò que no es pot o vol endur: jocs, llibres, roba, la bicicleta… Passa la major part del dia trobant-se amb amics i companys que trigarà a tornar a veure. I així, entre abraçades i llàgrimes, demà agafarem l’avió per tornar cap a casa.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , , , | Deixa un comentari

De metges a Cork

0

Estem desorientats, sense targeta sanitària i sense conèixer metges ni hospitals. Amb el paper escrit a mà que ahir li van fer a Urgències del Mercy Hospital, ens presentem al University Hospital perquè li facin un TAC. Oficialment, sense una recepta o sol·licitud formal no es pot fer res però per sort la gent és amable i empàtica: la infermera que ens atén ens diu discretament que sap que hi ha gent sense papers que van a un metge determinat que per pocs diners fa una visita i signa un document oficial per demanar el TAC, cosa que fem tan de pressa com podem i tornem de seguida al UH de Cork. A l’hospital tot ens sembla molt i molt lent, desesperant, però finalment li fan el TAC i al final del dia ens fan anar tots tres a una habitació allunyada de la sala d’espera i ens preparen per la notícia; recordo moltes portes i passadissos, amb un metge gran d’aspecte venerable i un altre de jove que després sabrem que és mallorquí. Ens diuen el que ens han de dir i se’n van perquè païm la notícia en la intimitat. Les seves paraules ens deixen desfets. L’únic que sembla serè, sense llàgrimes, és ell. Ens abracem fort i molta estona, sols, en aquella sala mig fosca i allunyada.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , , , | Deixa un comentari

Salt – Cork

0

Hi havia alguna cosa a la seva veu, a la trucada de diumenge, que em va deixar intranquil. Arribo a Cork gairebé a mitjanit. M’està esperant impacient i neguitós al St Patrick’s Bridge mentre el seu germà és a casa, abatut i esgotat. Malgrat tot, miren de fer bona cara.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , , , | Deixa un comentari

Scotland revisited…

0
Publicat el 12 de juny de 2019

… però aquest cop no pas per mi. El meu germà i la R són a Escòcia a passar-hi uns dies de vacances que s’han pogut agafar. Quina sort; guardo molt bons records d’Escòcia i quan tingui temps buscaré les fotos dels estius a Edimburg i d’aquest estiu passat al llac Ness, el Museu de la Ciència de Glasgow, el Fringe i tants altres llocs d’aquelles terres que tinc al cor.

Això em fa pensar que aquest estiu anem tard i encara no hem decidit res en ferm. Normalment per Setmana Santa ja tenim emparaulat l’intercanvi de casa que farem a l’estiu, però enguany anem molt atrafegats i no n’hem parlat prou.

L’intercanvi de cases és la millor manera que hem trobat de passar unes vacances lluny de casa en bones condicions d’allotjament i a bon preu. Pels que no ho coneguin, es tracta justament d’això, d’intercanviar casa. Durant uns dies o setmanes o el temps que sigui, nosaltres anem a viure a casa d’una família els membres de la qual passen el mateix (normalment) període de temps a casa nostra. En posem en contacte a través d’una pàgina web que conec de fa molts anys però n’hi ha moltes altres.

Hi trobo molts avantatges i pocs inconvenients tant pel que fa a l’economia com a la comoditat, el respecte al medi ambient… It is so convenient! A la pràctica funciona com si tinguéssim segones residències per tot el món, perquè cada cop que fem vacances podem passar-les a la casa o pis d’algú que ens l’ofereix perquè hi estiguem com si fos casa nostra -i durant uns dies ho és! Mentrestant, ells s’estan a casa nostra.

Publicat dins de Dia a dia i etiquetada amb , , , , | Deixa un comentari