Arxiu de la categoria: Noèlia Díaz Vicedo

Donzelles de l’any 2000

0
Publicat el 13 de juny de 2013

El passat 11 de juny vam gaudir de la presentació de l’Antologia de dones poetes dels Països Catalans nascudes al voltant de l’any 1970, Donzelles de l’any 2000, amb la presència de les compiladores, Sandra D. Roig i virtualment també de la Noèlia Díaz Vicedo. A través d’un vídeo, la Noèlia Díaz ens adreçava unes paraules sobre de la figura de la dona poeta en el fet líric dels anys esdevenidors i el necessari i desitjable increment de visibilitat de l’obra de les dones que fan poesia.

Podeu veure el vídeo gravat especialment per a la sessió de Vilaweb.

Mentre cerqueu el llibre podeu gaudir d’aquets poema de la Christelle Enguix, una de les poetes del País Valencià representades en l’antologia.

 

Noms

 

Dius el mot aigua i endinses els dits

al cor de l’arena. Pronuncies el mot sal

i t’empolsimes amb pebre negre el vapor

del plat. Adéu, i dintre teu demanes

que es faça etern l’instant.

 

Insistim a posar nom a les coses; elles,

tanmateix, mai no reconeixen allò

que les anomena.

 

Christelle Enguix, d’El cor de minotaure

Empar Sáez

 

Presentació de Donzelles de l’any 2000, a la sala Vilaweb

0
Publicat el 5 de juny de 2013
Hi sou tots convidats a la presentació de l’Antologia de dones poetes dels Països Catalans el proper dimarts, 11 de juny a les 19.30h. La poeta Sandra D. Roig, una de les compiladores de l’antologia, amb mitjans audiovisuals i amb la preséncia virtual de Noèlia Díaz Vicedo, ens parlarà d’aquesta obra antològica confegida a partir d’una selecció de dones poetes de tots els territoris de parla catalana.