Ratafiesfera.cat
Del Montseny, feta amb temps i amor, hem tornat amb una ratafia esplèndida. Una aiguardent adobada i reposada durant 68 díes a sol i serena per els cellerers de Can Fufluns amb diferents mesures, unça, gotes, grà, dracma, escrúpol, grapat, arroba, branca, fulla, de seixanta-vuit tresors de la natura; espígol, nous verdes, poniol en flor, menta, fonoll, marduix en flor, flors de gessamí, pètals de gerani, flor d’hibiscus, farigola en flor, castanya verda, flor d’àrnica de Can Noguereta, canyella en rama, vainilla, clau, pela de llimona, pela de taronja, cireres dolces del Pla de la Calma, pinyons, pera de Sant Joan, fulla de lledoner de Can Cervera, Islay mist Scotch Whisky, molsa de soca de bruc, flor d’ortiga blanca, mel de bruc del Pla de la Calma … i més, però això ja és secret.
Però un follet maldestre va moure la botella dins la nevera, i un altre follet despistat en obrir la porta, va fer caure la botella de la ratafia, i com eren follets, van dibuixar una mediterrània al terra, però éssent tant poc traçuts, les petites illes són tant i tant xicotetes que has de fixar-t’he molt i molt bé …. però hi són.
i quan s’esvaneixi la turca, d’exiliar-me a Honolulu, perquè l’exili interior s’ha tornat massa fràgil i vulnerable
va ser maldestra i va esclafir-ne una d’ampola a terra, però àdhuc la taca damunt la pissarra negre va escriure mapes d’amistat i relligar-se i ser feliços. És així la vida, a vegades…