El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Un dissabte de juny

Deixa un comentari
Amb en Sergi encara près per una Justicia alentida, xacrada i vella, aquest dissabte de pleniluni ha estat jove, acolorit i vital.

Dissabte al matí, l’Assemblea de SomEnergia coincidia amb l’aplec de Mitjans en Lluita, l’inici dels actes per a reivindicar el Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i l’actuació que, Castellers de Barcelona i dues de les colles més joves del panorama casteller, regalaven al mariner i turístic barri de la Barceloneta.

Un món plural i divers que, en el meu esdevenir personal, vivia des de la distància d’una activitat familiar: la baldufona anava d’aniversari d’una nena molt especial.

Per la tarda d’aquest dissabte, Sant Joan s’omplia de grans i menuts i festa a favor d’un model escolar, el ‘català’, que es veu amenaçat per la voluntat ‘segregacionista’ dels nous legisladors espanyols.

Dins la mar verda, alguna samarreta groga posava l’accent però en les polítiques pròpies d’aquells que, reclamant un model educatiu propi, fan política en contra del mateix i retallen en allò que és la base del futur del poble que, diuen ells, volen lliute.

Un xic més enllà, però amb igual voluntat integradora, un grup de gent es manifesta per la fi d’una inhumana vergonya: la fi d’un model migratori on les tanques, les punxes i els camps de concentració ‘segreguen’ el món per poder adquisitiu i no per la humanitat que se suposa que ens diferencia de les bèsties.

Alenades sota una xardor potent i densa, alenades que, ja de matinada, desemboquen en una tempesta de llams i trons i aigua densa.

Una matinafa que dóna pas a un nou crit casteller, un crit de ràbia assenyada davant d’una flagrant injustícia que esperem acabi aviat.

Que la força de la gent, que la intensitat de la pkuja, reventin els murs de Brians 1 i que, en Sergi ‘Baggio’, aviat pugui gaudir de l’Aniversari casteller que ha estat treballant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.