El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

El casteller binari i la Diada de Minyons

Deixa un comentari

El casteller binari pateix llur condició virtual com mai. Avui s’acaba una temporada històrica i el casteller, perduda llur condició material, viu enxarxat una diada que té gravada en la memòria des dels temps més reculats.

El casteller binari segueix les passes de la colla a través de twitter. Les segueix des de la concentració a Plaça Catalunya per prendre el transport fins a la industrial Terrassa, s’informa de la opció sota cobert que els Minyons tenen pensada en cas de pluja i malda per piular el Vapor Ventalló a tort i a dret perquè el màxim de forces vermelles gaudeixin d’una diada especial.

El casteller binari es reconeix enxarxat en les falacies d’una piulada referida a Vigilies i que ha pres com ferro roent per les ganes que els seus siguin az plaça, ja que ell, virtual com és, no té pit ni mans per donar als companys.

El casteller binari s’emociona en recordar el sublim punt on descansen totes les forces d’un castell de nou. Rememora les sensacions d’un nucli màgic, d’un punt neuràlgic, d’una contribució arcana que va viure quan encara era un ésser atòmic que posava cos i ànima per fer esclatar les millors sensacions que hom pot viure.

El casteller binari es mira el cel des de llur presó digital i pateix per no perdre cobertura i no poder seguir l’actuació per la web de TV3. Quan hi és, malda per donar força espiritual als companys que, dotats de cos, són a plaça.

El casteller binari gaudeix d’un 5 de 8 ple d’ofici i confiança, tot recordant aquell atziac Aniversari d’un any que ara no li ve al cap.

El casteller binari es perd un 3 de 9 folrat que, ironies del destí, s’ha de bastir en aquell acuàtic medi que els va donar fama universal. Quan el vegi, a mitja tarda, restarà paralitzat pel risc de les camises molles i maldarà per descobrir com surten els membres de la colla. Hauran pres mal? Estaran tots bé? Pateix de lluny per aquells que han repetit el vell ritual de Terrassa.

El 4 i el 3 de 8 són de rostres seriosos en castells que veu tan segurs com destres en l’execució. Són grans construccions que havien estat sostre de la colla durant un munt d’anys, però que ara resten com segon plat d’una diada torçada.

En acabat, recorda els dinars de francfurt i cervesa vora el Raval de Montserrat i la tornada motoritzada cap a casa, quan llur condició era menys virtual.

És llavors, en recordar penes i alegries pasades, que es revela contra llur condició binària i s’empodera per tornar a tenir carn per viure la castellística en algunes de les places de l’any que s’apropa amb passes de gegant, deures pendents i il•lusions renovades


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.