EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Arxiu de la categoria: Nadal

Estimats reis mags d’orient…

5
S’apropen els reis mags d’orient i molts pares ja han començat a comprar els regals per els seus fills. Des de aquest blog vull donar una série d’idees de quins jocs i  joguines es poden comprar.

Malauradament faré una petita representació del que es pot regalar ja que hi ha infinitat de jocs i joguines que podem obsequiar. S’ha de tenir en compte a l’hora de fer la selecció l’edat, que li agrada jugar a l’infant en qüestio i quin objectiu té la joguina que volem regalar.

Hi ha vàries categories:

-Apilar i encaixar
-Construir
-Coches i camions
-Casetes i cuinetes
-Nines
-Jocs de taula
-Trencaclosques
-Experimentació i ciencia
-Art i manualitats
-Jocs al aire lliure

REGALS PER A NADONS FINS A 12 MESOS 

Pilota de cotó amb sonall. De suau tacte.

 Cadena natural. Perfecte per desenvolupar la estimulació sensorial, el nadó podrà tocar, manipular, escoltar el so del sonall.


Mirall sonall. El mirall és totalment segur. El nadó podrà veure’s i també podrà gaudir de les ales de cotó molt suaus que són un sonall.

Joguina d’exploració. Té forma de fulla i perdins conté semilles , és d’un material suau de cotó. També té una anella per agafar millor la joguina i començar a fer la pinça. 

Mossegador. Disseny senzill i peces de colors vius. Els triangles estan units per un cordó elástic que permet moure’ls fàcilment per crear diferents versions de les mateixes joguines.
Recomanable a partir de 6 mesos.

 REGALS PER A INFANTS DE 12  A 3 ANYS

 Joc d’encaixos d’arcs i casetes. Jocs d’encaixos amb múltiples funcions per encaixar , també hi ha peces per construir.

Arrastrar cavall de fusta. Ofereix moltes possibilitats, arrastrar, jugar amb el cavall. Afavoreix el joc simbòlic. 

Xilofon metàlic de colors.  Joc músical per iniciar-se en el joc sonor. Inclou dos baquetes.

Botiga. Afavoreix el joc simbòlic i també la iniciació de la logico-matemàtica (comprar, vendre, classificar…)

Banc de treball amb eines senzilles. Joguines de fusta amb diferents eines que permet enroscar, donar cops de martell i també permet que l’infant s’assegui. 
A partir de 3 anys.


  REGALS PER A INFANTS DE 3 A 5 ANYS

 Maletí mèdic de cartró. Maletí per a doctor/a amb safata i instruments médics de cura i intervenció. Afavoreix el joc simbòlic.

 Bicicleta. La cadira es ajustable entre 340 y 470 mm d’alçada i la roda de darrere té 2 tipus de amortiguadors de goma per ajustar l’amortiguació de l’infant.

 Peces amb lletres per fer collarets. Ideal per elaborar collarets , cadenes i també per jugar a formar paraules. Conté 300 daus de fusta de 1x1cm amb lletra impresa y 4 cintes de colors.


Pissarra magnètica. Per jugar i crear composicions de tot tipus de peces. Inclou un peu per posar la pissarra dreta i exposar les creacions.

Aquarel·les. Per fer grans creacions amb grans   pintures.

 REGALS PER A INFANTS DE 5 A 10 ANYS

  Conjunt de segells. De fusta amb diferents motius (arc de sant martí,  cors, papallones…) Inclou llapisos de colors i tinta de diferents colors (verd i blau).

Parxís i oca. Joc de taula tradicional. 


Mandala de fusta. Un trencaclosques de colors format per peces , amb fusta de qualitat i gamma de colors, formes i figures diferents. Conté 72 peces de 0,7 cm d’alçada i una base de 21 cm de diàmetre.

 Dominó. Amb motius de dibuixos del món del circ. De 28 peces.

 Memori. Un clàssic del joc de taula. Amb peces de cartó i caixa metalitzada. Està pensant per 3-6 participants.

Jocs i joguines que es poden comprar a: www.jugarijugar.com

Gràcies a les noves tecnologies podem enviar la carta als reis a: http://www.reismags.cat

I vosaltres, ja heu fet la carta dels reis?

ML.
 

Publicat dins de Jocs i joguines i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Fem cagar el tió de Nadal

4

“Caga tió ametlles i torró
no caguis arengades 
que són massa salades 
caga torrons
que són més bons. 
Caga tió’ ametlles i torró
si no vols cagar

et donaré un cop de bastó
Caga tió!”


El caga tió és una festa molt popular a Catalunya, normalment a l’inici del calendari d’advent podem començar a prepar el tió agafant un tros de tronc,  col·locar-lo en un racó i posar-li per sobre una manta perquè no passi fred.

L’anirem alimentant diariàment fins que la nit del 24 de desembre el farem cagar a cops de bastó. És una festa una mica escatològica però molt maca, els nens i els adults ens ho passem “pipa” amb aquesta celebració veient els nens il.lusionats i a la vegada sorpresos veient com realment aquest tros de tronc caga de veritat regals.

A les escoles també es prepararan per l’ocasió i tenen el seu caga tió particular.

A principis del mes de desembre, començarem a fer la presentació del caga tió, preguntarem els nens si saben què és, què fa i els explicarem que caga regals però que perquè això passi l’hauran d’alimentar cada dia!!

El tió passarà a fer-nos companyia en un racó de l’aula. Els hi direm que cada dia l’alimentarem de galetes, fruita, verdura, aigua…fins que arribarà el dia que estarà tant i tant alimentat que a cops de bastó el farem cagar i per sorpresa cagarà regals. 

Les educadores ens encarregarem que els nens i nenes no se’n adonin a l’hora de posar els regals a sota del tió. Procurarem posar regals petits, alguna joguina senzilla, xocolatines, pintures… un cop haguem acabat, acomiadarem al tió de nadal fins l’any que ve.

Amb aquesta activitat els nens gaudiran i també aprendran a compartir (fer picar el tió per torns) aprendre les costums catalanes, a expressar les seves emocions, l’alegria, la sorpresa…i és una bona oportunitat per reunir a tots els infants de totes les classes i fer una activitat internivell. A l’hora de fer cagar el tió es podria fer a la sala-multi usos i convidar als pares i mares a la cel.lebració.

A part del caga tió, també seran dies que podem guarnir l’aula amb motius nadalencs fets pels nens, montar l’arbre de nadal, el pessebre, fer la carta dels reis, aprendre poemes, cançons nadalenques per cantar-la l’últim dia de classe abans de les vacances…sens dubte el nadal es viu a tota l’etapa d’Educació Infantil.

Per acabar l’actualització d’avui espero que el caga tió us cagui moltes coses i desitjar-nos un bon nadal! 

ML.
 

Publicat dins de Tradicions i festes populars i etiquetada amb | Deixa un comentari