EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Arxiu de la categoria: Jocs d'aigua

Mulla’t!

6
Publicat el 24 de juny de 2014
El passat 21 de juny va entrar el solstici d’estiu i malgrat que les escoles han acabat el curs, podem comptar amb casals d’estiu, colònies, esplais i llars d’infants que també estan obertes.Per cel·lebrar l’entrada de l’estiu i amb la calor, es pot preparar activitats ben refrescants, com ara els jocs d’aigua.

 

MULLA’T!


Objectius:    

-Aprendre a treballar en equip
-Fomentar el companyerisme
-Treballar l’atenció i els sentits
-Treballar la velocitat
-Millorar la confiança entre els infants
-Refrescar-se
-Gaudir amb les activitats proposades


Activitats:  

1-DUEL A CINC METRES

Dos equips. Es numeren i es col.loquen a uns deu metres cara a cara. A la mateixa distància dels uns i dels altres hi haurà un globus d´aigua per cada equip dins d´un cercle. Quan el monitor digui un nº, qui tingui el nº sortirà corrent fins a agafar el globus del cercle i llançar-lo contra el rival del mateix nº que estarà a uns cinc metres. No val sortir del cercle per llançar el globus. No hi haurà eliminats, només xops i menys xops.

2-GLOBUS D´AIGUA AL COLL

Per parelles han de transportar per un petit circuit globus d´aigua amb l´ajuda de la barbeta i el pit.

3- CAÇA A CEGUES

Un nen amb els ulls tapats té un globus d´aigua a les mans. Al seu voltant una colla de nens aniran corrent rodejant-lo. Quan el nen dels ulls tapast digui STOP tots els nens del voltant es quedaran quiets. Després el nen del globus cridarà: -on sou? I els nens hauran de fer algun soroll. Després el caçador haurà de llençar el globus per tocar-ne algun. Els nens podran fer tres salts des del lloc on es troben per no ser tocats. Després es canvien els papers.

4- EL LLENÇOL QUE TAPA

Hi ha un camp dividit en dos. Al centre hi haurà un llençol que no permetrà veure l´altre costat del camp. Cada nen tindrà un globus d´aigua d´un determinat color, un color per cada equip. D´un en un aniran tirant els globus a l´altre costat amb l´intenció de fer-los explotar. La missió dels equips és aconseguir que no explotin els globus al seu camp i recuperar el màxim nº de globus del color de l´equip contrari. Guanya l´equip que quan acabin de llençar els globus tots els nens té més globus de l´equip contrari.

5- LA MURALLA AQUÀTICA

En un espai dividit en dues parts hi ha un nen al mig sobre la línia que parteix la pista. La resta de nens estaran en un extrem de la pista i hauran de travessar fins a l´altre extrem de pista. El nen del mig (guardià de la muralla) haurà d´intentar tocar amb globus d´aigua els nens que passin pel seu costat. Quan al guardià se li acabin els globus d´aigua haurà d´intentar agafar-ne més que estaran en galledes a cada extrem de la pista. Els nens tocats i més xops passaran a ser guardians.

6- PATATA CALENTA AQUÀTICA

El joc de la patata calenta però en lloc de pilota, globos d’aigua.El joc consisteix en tots els nens fan una rotllana i un es queda al mig assegut amb els ulls tancats. El que es troba al mig ha de comptar fins a 40 en silenci, mentre que els altres nens es passen la pilota. Quan el del mig arriba a 30 ha de dir patata i quan arriba a 40 diu calenta, també te la opció de cambiar de sentit. Quan diu calenta el nen que té la pilota està eliminat i s’asseu a terra amb les cames obertes. Els que continuen vius haurán de saltar per sobre les cames dels eliminats per pasar-se la pilota. Així fins que només quedi un nen, que serà el guanyador.

7- EL TRANSVASSAMENT

Passar 10 got d’aigua d’un lloc a un altre col.locats en filera (transvassament). Es faran dos transvassaments, el que aconsegueisca passa més aigua en els 10 gots d’aigua és el guanyador

8- LA RATA I EL GAT

 El nombre de participants no és concret. No obstant això, no és aconsellable que siguin més de quinze perquè, si no, el joc es fa pesat. Tothom assegut en rotllana. A un membre de la rotllana se li dóna un globus d’aigua i a un altre un got d’aigua. S’han d’anar passant els objectes cap a un costat determinat que dirà el conductor del joc. La finalitat és que el gat (globus) atrapi la rata (el got). Quan el globus atrapi el got, el participant que tingui el got a la mà s’haurà de tirar l’aigua per sobre. El joc s’acaba quan tots els membres de la rotllana s’han mullat o quan ho decideixi el conductor del joc.

Material: – una pilota – un got de plàstic

9- SOBRE SOBRE

Tots al mig del cercle, el que para diu “ sobre sobre” i diu el nom d’un company i llança el globos d’iaigua a l’aire en vertical, si el que nombre empoma el globos sense que explote, continua el joc, en cas contrari queda eliminanat

10- TRANSVASSAMENT 2

Passar-se en cercle el contingut d’un got d’aigua a un altre got a 50 cm de distància

11- RELLEUS AMB GOTS

Material: Gots plàstics.

Distribuirem el gran grup en petits grups on cadascun tindrà un got plàstic ple d’aigua. S’han d’anar passant el got sense que caigui l’aigua

12- LA BOMBA MULLADA

Material: Globus d’aigua.

Amb globus d’aigua juguem a “la bomba”. Disposem els/les nens/es en un cercle mentres un/a nen/a al mig fa de “mare”. Es tracta de passar-se el globus, mentre “la mare” ha de contar fins a 30 (a 10 s’acosta, 20 s’acosta més i 30 “bomba”), qui en aquest moment tingui el globus seu al terra amb les cames obertes. A la següent ronda el/la nen/a situat al costat del nen/a assegut haurà de passar saltant per sobre de les cames abans de passar el globus.

Variants: El/la mestre/a pot fer de mare. Per a no eliminar a ningú podríem fer que el/la nen/a que es quedi amb el globus a la mà passa a ser “mare”.

13-PUNTERIA AMB XERINGUES

Material: Xeringues, cèrcols i cubells.

Fer punteria amb l’aigua de la xeringa apuntant dins d’un cercle. Al final del joc es pot fer una lluita entre tots i totes

14- SEGUIM EL CAP

Material: Gots de plàstic i poals

Els xiquets es disposen en grups reduits i mitjanzant relleus han de fer un recorregut d’anada i tornada portant un got damunt del cap. El got el poden sostindre amb les mans. Guanya l’equip que acabe primer.

15-POMPES DE SABÓ GEGANTS

Material: Raquetes de badminton sense red, uns poals, sabó d’escurar.

Es mescla el sabó amb l’aigua dins dels poals i amb les raquetes es fan unes pompes gegants que els xiquets hauran de mantindre enlaire bufant.

16-LA PATINADA

Material: Un plàstic de melonar o qualsevol resistent, sabó d’escurar.

Es talla el plàstic creant un cami recte, es plena d’aigua i sabó. Els xiquets agafen carrereta i es rellisquen per damunt del plàstic.

17-TOCAT I ENFONSAT

Material: globus d’aigua.

Marquem un camp, tracem una línia al mig i repartim els nens en 2 equips. Llavors, els nens i nenes de cada equip s’asseuen en un punt del seu camp (el que ells vulguin) però han de seure d’esquena a l’altre equip. Cada infant tindrà uns quants globus d’aigua plens i els haurà de tirar enrere, és a dir, a l’altre camp (ja que seuen d’esquena) per tocar els altres jugadors de l’altre equip. Com que els jugadors estan d’esquena i asseguts, possiblement els globus els agafaran per sorpresa.


ML.