bloc d'enduro

Cervantes, segon a E3 dels Sis Dies de l’Argentina

0
Ivan Cervantes (KTM) Foto: fim-isde2014

Ivan Cervantes (KTM) s’ha mantingut ferm i ha aconseguit el segon lloc de la categoria E3 dels Sis Dies Internacionals d’Enduro (ISDE) que enguany s’han disputat a San Juan, a l’Argentina. Cervantes ha fet quart a la classificació del dia, lo suficient per mantenis-es davant de l’americà Michael Brown, que ha guanyat el dia però ha quedat darrera de la general tot i que en el mateix minut que el de Cambrils. (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Betriu fa segon en el cinquè dia dels ISDE de l’Argentina

0
Jaume Betriu (Husqvarna)  (Foto: fims-isde2014)
Jaume Betriu (Husqvarna) (Foto: fims-isde2014)

Sensacional Jaume Betriu (Husqvarna) amb el segon lloc en E1 en el cinquè dia dels ISDE de l’Agentina.

Un resultat importantíssim pel català que es troba en el quart lloc de la general de la categoria. Tot i que ho tindrà difícil ja que avui dissabte el recorregut és, només, de 55 quilòmetres i la prova final en el circuit de motocròs, Betriu té el pòdium a dos minuts.

Josep Garcia

Magnífic també el paper del jove Josep Garcia (Husqvarna) que de nou s’ha fet un cinquè lloc que el manté en el setè de la general de la mateixa categoria.

Ivan Cervantes

Regular, Ivan Cervantes (KTM) manté el segon lloc de la general d’E3. Divendres es va situar quart del dia en la seva categoria. I avui té totes les opcions de mantenir el lloc i molt difícil de guanyar ja que el primer, l’australià Toby Price (KTM) es troba a cinc minuts.

Les altres dues categories estan dominades pels francesos Christophe Nambotin (KTM) en E1 i Pierre-Alexandre “Pella” Renet (Husqvarna) en E2. A més a més, Pella té tots els números per emportar-se la classificació general individual.

Pel que fa a la categoria Femenina l’australiana Jessica Gardiner (Sherco) no ha de tenir cap problema per endur-se la victòria final.

Al Trofeu Mundial es manté el domini de França seguit dels Estats Units i Espanya (amb els tres catalans).

Les torners es giren en el Trofeu Júnior amb els Estats Units davant, seguit de França i Austràlia.

Torna SWM

0
La nova SWM
La nova SWM

Torna un nom mític de l’enduro. La italiana SWM.

Trenta anys després de la seva desaparició, retorna de la mà de l’enginyer italià Ampelio Macchi i Daxing Gong (empresai xinès del Grup Shineray). I ho fa aprofitant el que havien estat les instal·lacions de Husqvarna (fins que aquesta va passar a ser propietat de KTM). De fet les fotos vistes (de les enduro) tenen una clara influència de les darreres Husqvarna italianes.

De moment hi ha dues enduro. La RS 300 R i la RS 500 R. També es faran, però, de tipus Supermotard, Touring i Old Fashion.

Durant els 70 i la primera meitat del 80 del segle passat, la italiana SWM (Speedy Working Motors) fou sinònim de moto de muntanya. I de les guanyadores. Gualterio Brissoni, Guglielmo Andreini o Andrea Marinoni, entre altres, van portar les motos taronja  i blanques  (la majoria de les vegades) al més alt del pòdium de la “regolarità”, el tot terreny d’aleshores, l’enduro d’ara.

L’epoca triomfal va acabar al 1984 (amb una revifalla que va durar fins el 1987 com a SVM), com molts altres, per una fallida econòmica.

Trobareu una extensa informació sobre aquesta marca en aquest apartat de la pàgina www.six-days.org (Traducció automàtica al català i versió original)

Cervantes puja als Sis Dies de l’Argentina. Betriu i Garcia mantenen posicions

0

Ivan Cervantes (KTM). (Foto: FIM ISDE2014) Ivan  KTM). (Foto: FIM ISDE2014)

A meitat dels Sis Dies Internacionals d’Enduro (ISDE) de l’Argentina, amb seu a San Juan, els pilots de casa segueixen amb un paper destacat.

Sobretot Ivan Cervantes (KTM) que ha pujat una posició en la categoria E3 i ja és segon. El de Cambrils va a més i amb ganes d’aconseguir una victòria que li tregui del mal gust de la lesió que li va impedir guanyar el Mundial.

Sensacional també el paper de Jaume Betriu i Josep Garcia, els dos amb Husqvarna. Betriu es manté ferm en el quart lloc d’E1 i atent a poder pujar al pòdium de la categoria. Garcia ha baixat dues posicions en la mateixa categoria però es manté setè de la mateixa i en el mateix minut que el cinquè, un lloc pel que manté totes les opcions d’aconseguir.

Els francesos Christophe Nambotin (KTM) i Pierre-Alexandre “Pela” Renet (Husqvarna) dominen les categories E1 i E2. A E3 és l’australià Toby Price (KTM) el més ben classificat. La també australiana Jessica Gardiner (Sherco) domina la categoria femenina.

França és la primera al Trofeu Mundial (World Trophy) seguida dels Estats Units i Espanya (on corren els pilots catalans). El Trofeu Júnior el lidera els Estats Units seguit de Suècia i França. Austràlia lidera el Trofeu Femení, seguida del Canada i els Estats Units.