Roda de calls

bloc d'enduro

Dos vídeos del darrer dia dels ISDE 2012

0
El sisè i darrer dia dels ISDE 2012, a Sachsenring (Saxònia, Alemanya), es va tancar amb les proves de cros. Enguany però, aprofitant el circuit que va allotjar el parc tancat es va fer en format supermoto.
Ho podeu veure en aquests vídoes editats per la FIM i KTM on hi unes entrevistes a Christophe Nambotin i Antoine Meo, els piloits de KTM classificats primer i segon de la general. 
I de propina un vídeo  de KTM del cinquè dia.
Ara els ISDE ja s’encaren cap a Sardenya.

Video sisè dia FIM

Vídeo sisè dia KTM

Vídeo cinquè dia KTM

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

Nambotin i França s’emporten els ISDE 2012

0

El francès Christophe Nambotin (KTM) s’ha endut la general absoluta (i d’E3) dels 87 ISDE, celebrats aquesta setmana (del 24 al 29) a Sachsenring (Saxònia, Alemanya). 
Al temps ha contribuït a la victòria de la selecció francesa en el Trofeu Mundial formant equip amb els també pilots de KTM Antoine Meo (primer a E1), Johnny Aubert (segon a E2), a més del pilot d’Husaberg, Pierre Alexandre Renet (primer a E2), el de HM Honda, Rodrig Thain (tercer a E1) i el de Gas Gas, Sebastien Guillaume (novè a E3).
Aquesta és la segona victòria absoluta de Nambo en uns ISDE (va guanyar els de Portugal 2009) i la sisena per França.
El retorn de França als ISDE (l’any passat no hi va participar) es completa amb les victòries en el Trofeu Júnior i Trofeu Femení. 
Júnior
L’actual campió mundial de la categoria, Mathias Bellino (Husaberg), també s’ha endut la general de categoria i ha contribuït a la victòria juntament amb Jérémy Joly (Yamaha) i Alexandre Queyreyre (Yamaha). Un equip que no ha pogut badar gens ni mica per l’absència (per accident) del quart membre de l’equip Kevin Rohmer (encara hospitalitzat).
Femenina
La categoria femenina també s’ha vist dominada per la tricolor francesa. L’equip liderat per Ludivine Puy (Gas Gas) , que també s’ha emportat la victòria individual, acompanyada per Audrey Rossat (KTM) i Blandine Dufrene (Husaberg) han guanyat aquest trofeu per a França, la cinquena vegada que passa.
La resta del pòdium
L’altra selecció que ha sobresortit als ISDE 2012 ha estat l’australiana. Segona al Trofeu Mundial, tercera en Femenina i quarta en Júnior.
Els pòdiums s’han completat amb Itàlia, tercera al Trofeu Mundial. En el Júnior la Gran Bretanya ha estat segona i els EUA tercers. I a la categoria Femenina la segona posició ha estat per a Alemanya.
Les altres categories
De la resta de classificacions per equip, destacar la victòria de l’equip de la RFME que s’ha endut el Premi d’Equips de Club gràcies a la feina dels catalans Jordi Figueras (Gas Gas, primer en C3 i segon de la categoria general C) i Kirian Mirabet (KTM, quart en C2) a més de l’espanyol Juan Perez (primer en C2 i en l’absoluta de la C).
Pel que fa al Premi de Fabricants, el guardó se l’ha endut l’equip Husaberg 1, amb el suec Joakim Ljunggren (tercer a E3) i els francesos Pela Renet i Mathias Bellino. 
Font: ffmoto (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Foto de família dels equips francesos (@Fred CCY-FFM-2012 ISDE)

Classificacions a la pàgina http://www.fim-isde-live.info/

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

El cinquè dia dels ISDE 2012 en vídeo

0
La FIM has editat un altre video on resumeix el cinquè dia dels ISDE 2012, a Sachsenring (Saxònia, Alemanya). Avui dissabte es celebrara eldarrer dia de cursa, amb les especials de cros, aprofitatnt part dell circuit que ha allotjat el parc tancat de la cursa.
L’interès està en veure quin pilot, francès, s’emporta la general. Tres pilots de KTM, Christophe Nambotin (E3), Antoine Meo (E1) i Johnny Aubert (E2) lideren les tres categories i, per aquest ordre, la general (només 12 segons separen Nambotin de Meo). A aquest trio s’hi podria afegit un altre tricolor, Pierre-Alexandre Renet (Husaberg), segon a E2 i a poc més de tres minuts del primer.
Cervante, Figueras i Mirabet
Ivan Cervantes (Gas Gas) aprofitarà les darrers opciosn per pujar posicions en l’E2, on ara és sisè.
Jordi Figueras (Gas Gas) mirarà de mantenir el liderat de C3, mentre que Kirian Mirabet (KTM) lluitarà per pujar al pòdium de C1 (ara és quart). Uns resultats que, si són favorables, els faran guanyar el Trofeu de Clubs, representant el de la RFME (amb l’espanyol Juan Pérez (KTM), líder de C2).
Sort i gas!
Foto: Jordi Figueras (©gasgas)

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

Doble vídeo del quart dia dels ISDE 2012

0
El protagonista del dijous fou el fang. I els francesos Christophe Nambotin i Johnny Aubert.
El primer per situar-se primer a la general. El segon per passar encapçalar l’E2. Juntament amb el seu compatriota Antoine Meo, a E1, fan que KTM motoritzi els líders dels ISDE 2012, a Sachsenring (Saxònia, Alemanya).
Podeu veure un resum del que va estar el dijous en aquests videos de la FIM (entrevista a Nambo) i de KTM.

Vídeo de la FIM

Vídeo de KTM

 

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

El segon i tercer dia dels ISDE 2012, vistos per KTM

0
Ens va passar per alt publicar el vídeo que KTM va editar sobre el segon dia (dimarts) dels ISDE 2012, a Sachsenring (Saxònia, Alemanya).
Espectacular veure els argalls que gairebé engoleixen als corredors.
Com en el primer també hi ha una entrevista amb el francès Antoine Meo (en anglès)

En el vídeo del tercer dia, destaca una entrevista a un responsable de KTM (també en anglès).

Si voleu seguir en directe les classificacions del quart dia (dijous) ho podeu fer des d’aquesta pàgina.

Segon dia

Tercer dia

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

Domini francès absolut als ISDE 2012. Meo, lider de la general

0
Tercer dia de cursa i França segueix imparable en els ISDE 2012, a Sachsenring (Saxònia, Alemanya).  
Lidera el Trofeu Mundial, el Júnior i el Femení. Les quatre categories absolutes (E1, E2, E3 i Femení) també porten la tricolor francesa. L’única variació es que Renet (Husaberg) ha tingut uns problemes que no l’han impedit dominar E2 però si deixar el primer lloc de la general pel líder d’E1, Antoine Meo (KTM). Christophe Nambotin (KTM) segueix primer d’E3. I Ludivine Puy (Gas Gas) encapçala la categoria femenina.
Figueras, primer en C3 
Tot i que avui dimecres no ha guanyat, el català Jordi Figueras (Gas Gas) segueix primer  en C3. I Kirian Mirabet (KTM) segueix enganxat a la cinquena posició de C1.
Qui no ha tingut bon dia ha estat Ivan Cervantes (Gas Gas), situant-se setè, tant del dia com de la general d’E2.
Foto: Antoine Meo (©ktm images)
 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

J.Figueras lidera C3. I.Cervantes recupera

0
Jordi Figueras (Gas Gas) s’ha situat primer en la categoria C3 després de guanyar en aquesta classe el segon dia de competició dels ISDE 2012, que es celebren a Sachsenring (Saxònia, Alemanya).
També va agafant el ritme Ivan Cervantes (Gas Gas) que avui dimarts ha  fet el quart lloc en E2 i li ha permès pujar tres posicions i situar-se sisè de la seva categoria.
També destacar la regularitat de Kirian Mirabet (KTM) que ha tornat a fer cinquè en C1.
La regularitat de Mirabet i el creixement de Figueras (juntament amb l’espanyol Juan Pérez -KTM-, líder en C2) fan que portin a l’equip de club de la RFME al primer lloc.
França
Per altra banda segueix el domini francès, primers al Trofeu Mundial i en la general, on Pela Renet (Husaberg) segueix dominant.
Retirada
La cursa ha patit avui una baixa destacada. L’espanyol Cristobal Guerrero (KTM) ha caigut i s’ha fet mal a l’espatlla, el que l’ha obligat a retirar-se. Una perdua pel que fins ara era el pilot més destacat del combinat espanyol.
Foto: Ivan Cervantes en una imatge d’arxiu (©m.bresolí)

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

Doble vídeo del primer dia dels ISDE de Sachsenring

0
Tant la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) com KTM han editat un vídeo cadascuna amb un breu resum del primer dia dels ISDE de Sachsenring (Saxònia, Alemanya).
En el primer, el de la FIM, podem veure de passada el català Ivan Cervantes (Gas Gas) i escoltar (en anglès) al francès Johnny Aubert (KTM).
En el de KTM (tot i que són imatges de la FIM) podeu escoltar (també en anglès) el francès Antoine Meo (KTM)

Vídeo de la FIM, primer dia ISDE 2012, Sachsenring, Alemanya

Vídeo KTM

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

KTM lidera el Campionat de Constructors dels ISDE

0
La marca austriaca KTM ha fet un repàs del que ha estat el primer dia dels ISDE de Saxònia (Alemanya) amb un clar domini francès… i dels seus pilots, del que també en parlem en un altre apunt.
Els bons resultats dels pilots taronja també ha servit perquè KTM domini la classificació del Campionat de Constructors gràcies al seu primer equip, format pels francesos Antoine Meo i Christophe Nambotin i l’espanyol Cristobla Guerrero. A més a més el segon equip de KTM ocupa la tercera posició, i el tercer, la quarta.
Font: KTM (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Antoine Meo. (@ktm images)

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

França domina el primer dia dels ISDE. Renet, primer a la general

0
Com tot apuntava el retorn de França als ISDE s’ha fet per la porta gran, si més en el primer dia per les terres de Saxònia. Totes les categories superiors guanyades per pilots francesos, els mateixos que han dominat el Mundial. Antoine Meo (KTM) en E1, Pierre-Alexandre Renet (Husaberg) en E2 i la general absoluta, i Christophe Nambotin (KTM) en E3. Per equips França també domina el Trofeu Mundial (tot i que el Júnior el controla Itàlia). En categoria femenina, Ludivine Puy (Gas Gas) domina la classe i l’equip francès també està al davant.
Mirabet i Figueras
Pel que fa als nostre pilots destacar Jordi Figueras (Gas Gas), segon en C3, i Kirian Mirabet (KTM), cinquè a C1, que han portat  a l’equip de la RFME a dominar la categoria de Clubs (juntament amb l’espanyol Juan Torres, segon en C2).
En E2 Ivan Cervantes (Gas Gas) ha fet novè, mentre que Armand Monleón (KTM) s’ha classificat setzè. Ambdós formen part de l’equip del Trofeu Mundial d’Espanya, quart a la general. 
Els germans Solà, Arnau (Yamaha) i Marc (KTM) juntament amb Eloi Salsench (KTM) formen part de l’equip d’Espanya de Trofeu Júnior, que es troba en setena posició.
Podeu seguir en directe els resultats dels ISDE d’Alemanya des d’aquesta pàgina.
Foto: Jordi Figueras en una imatge d’arxiu (@m.bresolí)
 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

A punt els ISDE 2012

0
Demà dilluns comencen els 87 Sis Dies Internacionals d’Enduro (ISDE) a Saxònia (Alemanya). De fet avui diumenge ja han començat els actes de presentació dels 473 participants.
Si us animeu a anar-hi en el vídeo de presentació hi trobareu molta informació

 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

TM fa 35 anys

0

La marca italiana TM ha fet 35 anys. Una de les celebracions ha estat editar un vídeo gravat al GP d’Itàlia del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) on poden veure imatges i entrevistes als seus pilots oficials.
L’estonià Aigar Leok, a ben segur una de les revelacions de l’any a E3. Leok és tercer a la general a només 2 punts del segon.
També hi surt el finès Anti Hellsten, una de les promeses de l’enduro mundial, que va ser un dels fitxatges sonats de la temporada. En aquest cas el debut de Hellsten a E1 ha estat la lluita per entrar entre els deu primers de la categoria, tot esperant noves temporades.
Per últim podem veure al júnior italià Nicolò Mori, cinquè de la categoria, amb dos pòdiums (un segon i un tercer) aquesta temporada.

En tot cas les nostres cordials felicitacions a la marca de Pesaro. Per molts anys TM!

 

Publicat dins de Marca. TM | Deixa un comentari

Meo i Bellino, campions. Vídeo del segon dia del GP de Finlàndia

0
El GP de Finlàndia ha servit per coronar tres nous campions del Mundial d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012).
Si dissabte, ho feia Christophe Nambotin (KTM), en E3, avui diumenge ho feien Antoine Meo (KTM), en E1, i Mathias Bellino (Husaberg), en Júnior. 
Curiosament cap dels tres campions ha guanyat la prova del diumenge. De fet ha servit perquè tres pilots s’estrenessin enguany (i un parell per primera vegada en un Mundial). Simone Albergoni (HM Honda) aconseguia la victòria en E1, en un any en que l’han perseguit les lessions.
I pujàven per primera vegada al més alt del pòdium l’estonià Aigar Leok (TM) en E3, i Danny McCanney (Gas Gas) en Júnior. Un resultat que els situa en posició per aconseguir el segon lloc (ara són tercers) de la general, en funció del que facin en el vuité i darrer GP, el de França, els dies 20 i 21 d’octubre.
En aquest Gran Premi es decidiran dos campionats munidals més. El més disputat d’enguany, el d’E2, i el Femení.
E2
En E2 hi ha tres candidats: Pierre-Alexandre Renet (Husaberg), Cristobal Guerrero (KTM) i Juha Salminen. En aquest ordre han fet els dos dies del GP de Finlàndia i en aquest ordre es presenten al darrer Gran Premi: Renet 228 punts, Guerrero 217 Salmine 204. Tots tres amb opcions.
Cervantes, Mena i Figueras
Qui ha quedat despenjat del pòdium final d’E2 és el català Ivan Cervantes (Gas Gas) al qui averies i caigudes han apartat de la lluita final. A França correrà per mantenir la quarta posició final i un bon resultat.
En E3 la regularitat d’Oriol Mena (Husaberg), amb un quart i un cinquè lloc (juntament amb l’abandonament de David Knight), el situen quart de la general, un lloc que haurà de consolidar a França.
Per la seva part Jordi Figueras (Gas Gas) va patir una caiguda el primer dia que no li va impedir puntuar. En canvi avui diumenge ha abandonat després de ser penalitzat per entrar fora de temps en un control, després de la reparació del trencament del radiador.
Femení
Absents les dones (afortunadament per Laia Sanz que es recupera d’una lesió)  de les dues proves nòrdiques del Mundial, el campionat Femení es decidirà al darrer GP de França. La  catalana Sanz encapçala la classificació amb la vigent campiona, la francesa Ludivine Puy, a dotze punts. En tot cas el títol ja té un guanyador: Gas Gas.
Font: www.abc-enduro.com. Segon dia (Traducció automàtica al català i versió original
Font: www.abc-enduro.com. Primer dia (Traducció automàtica al català i versió original)

 

Publicat dins de EWC 2012 | Deixa un comentari