Roda de calls

bloc d'enduro

Encarant el Mundial 2014

0

Quan queda poc per acabar el 2013, els organitzadors del Campionat del Món d’Enduro, ABC Communication, fan un repàs de com serà la temporada 2014.
Una temporada que començat a casa nostra, a Solsona, organitzada pel SIP Bassella i el Moto Club Solsonès, el 5 i 6 d’abril. 
Ivan Cervantes
Ho farà veient com Ivan Cervantes defensa els colors de KTM… a E3. Després de corre els darrers anys en E2, el pilot de Cambrils torna a la categoria on va aconseguir el darrer Mundial i ho farà damunt de la 500cc 4T. 
Laia Sanz
La bicampiona femenina és una de les incògnites en aquesta pre-temporada. Després de trencar relacions amb Gas Gas a principi de temporada, l’únic cert es que disputarà el Dakar amb Honda. Amb qui correrà el Mundial encara no es sap.
Oriol Mena
L’altre mundialista català, Oriol Mena, passa a defensar la catalana Gas Gas, després de la desaparició de Husaberg i no entrar a Husqvarna.
Un any de canvis 
Tot i la desaparició d’una marca de primera línia com ha estat Husaberg, el Mundial es presenta interessant tant pels fitxatges de pilots com el canvi de categoria dels mateixos.
Els campions
De fet, dels tres campions absoluts, només Alex Salvini defensarà el títol guanyat enguany. Salvini defensarà la corona d’E2 damunt d’una Honda que passa d’anomenar-se HM Honda a  Red Moto, això sí, seguint sota la direcció de Franco Mayr.
L’italià tindrà un dur rival ja que l’actual campió d’E1, el francès Antoine Meo (KTM), puja a E2.
I l’actual campió d’E3, el també francès Christophe Nambotin (KTM) fa el canvi més sorprenent ja que disputarà el Mundial d’E1 amb l’espanyol Cristobal Guerrero de company d’equip.
Tampoc hem d’oblidar al joves campions. Així el campió Junior, l’australià Matthew Phillips, defensarà el colors de KTM a E3, a la vora de Cervantes, tot i que amb una 300 cc 2T.
Per la seva part el campió de la Copa Jove, el britànic Jamie McCanney,  fa el pas obligat de la dessapareguda Husaberg a Husqvarna on defensarà la marca en la categoria Júnior.
Els altres
Una categoria on es trobarà el seu germà Danny McCanney qui, després de deixar Gas Gas, ha fitxat per un dels equips Beta, el dirigit per Jarno Boano.
I es que la marca italiana ha fet uns dels fitxatges sonats de la temporada ja que l’equip Beta dirigit per Fabrizio Dini s’ha fet amb les serveis de Johnny Aubert. El francès tindrà de company d’equip i categoria, E2, una de les promeses de l’enduro italià, Giacomo Redondi.
També ha agafat embranzida la marca occitano-catalana Sherco. Primer amb el fitxatge del britànic David Knight, tot i que no disputarà tot el Mundial (més centrat en el Super Enduro). I després amb la incorporació com a director d’equip de Fabrizio Azzalin, afectat pels canvis a Husqvarna. Pel Mundial comptarà amb dos pilots destacats  com l’espanyol Lorenzo Santolino i el finès Matti Seistola, que acompanyaran al francès Fabien Planet.
TM manté al finès Eero Remes a E1 i a l’estonià Aigar Leok en E3 .
També segueixen INA TV Racing, Rigo Racing i Johansson MPE. Es renova l’equip de l’EEAT francès i sembla que retorna Bordone Ferrari a més d’altres equips privats organitzats per un corredor.

Tot plegat està molt definit… quan encara falten tres mesos bons per començar.
Font: www.enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Ivan Cervantes (©Miquel Bresolí)

Publicat dins de EWC 2014 | Deixa un comentari

Qui pot aturar Taddy?

0
Els organitzadors titulen així el seu apunt previ a la segona prova del Campionat del Món de Super Enduro que es fa aquest cap de setmana a Polònia.
I es que el polonès  Taddy Blazusiak (KTM) és el dominador de l’especialitat dels darrers… i no sembla que ho vulgui deixar de ser.
A la priemra curda, a Liverpol, va dominar completament la prova. A casa seva haurà de lluitar amb un rejovenit David Knight (Sherco) que sembla el seu rival més immediat.
També serà una bona ocasió de veure els nostre corredors lluitar pels millors llocs. A Liverpol Dani Gibert (Husaberg) que es va situar en un importantissim tercer lloc i veurem si pot repetir. I a ben segur que Ivan Cervantes (KTM) optarà a lluitar per la victòria. Qui no ho farà és Laia Sanz (Honda) que no anirà a Polònia.
Altres atractius de la cursa serà veur Danny McCanney damunt d’una Beta.
Font: enduro-abc.com (Traducció automàtica al català i versió original)
Foto: Pòdium de Liverpol (©Edmunds, J. KTM Images)
 

La Bassella Race 1 ja compta amb més de 200 inscrits

0
El passat 21 de desembre es va obrir la inscripció per la V Bassella Race 1 i ja compta amb més de 200 inscripcions (de fet ja voreja les 300).
La prova es farà del 14 al 16 de febrer de 2014 i tindrà el punt neuràlgic al SIP Bassella i comptarà a les habituals categories Elit, Sènior, Júnior, Femenina i la multitudinària Amics. No hi faltaran curses per Infantil i Clàssic i una no competitiva per Afició.
La cursa obrirà el calendari de la Super Enduro Challange i permet recuperar gairebé l’import de la inscripció amb vals de compra.
Copa d’Espanya d’Enduro de Nens
Pe altra banda, aquest cap de setmana el SIP Bassella acull la final de la Copa d’Espanya d’Enduro de Nens. La cursa començarà diumenge, dia 15, a les deu del matí.
Font: SIP Bassella (informació)
Foto: Sortida de la Bassella Race 1 2013 (©Club SIP Esport)