Roda de calls

bloc d'enduro

Campionat de França, gairebé com al Mundial

0
Una setmana tard, volem parlar de la tercera prova del Campionat de França d’Enduro, celebrada a Chabreloche, a la regió occitana d’Alvèrnia.
Si només miren com ha quedat la classificació general, veiem que els dos pilots de KTM, Antoine Meo i Christophe Nambotin, en són liders a E1 i E3, com al Mundial. I Pierre-Alenxadre Renet (Husaberg) encapçala E2, gairebé com al Mundial.
Els dos dies de cursa, però, foren molt més distrets.
E1
Antoine Meo va dominar els dos dies però va perdre la victòria del segon per un problema amb la cadena. Així, diumenge, el primer lloc fou per a Fabien Planet (Sherco) que acompanyat del segon lloc del primer dia, ocupa la segona posició genral. Empatat, val a dir, amb Rodrig Thain (HM Honda Xanardo), tercer els dos dies.
E2
Com passa al Mundial , E2 és la categoria més disputada. Jeremy Tarroux (KTM) va arribar com a líder de la categoria però en va sortir segon, el mateix lloc que va fer cada dia. En canvi Pela Renet va pujar un graó i encapçala la general després de guanyar els dos dies. El tercer lloc és per un regular Julien Gauthier (Kawasaki) que va arribar tercer, va agafar els punts del tercer els dos dies (el segon dia Juha Salminen va fer tercer però no va puntuar al no ser francès), i va sortir tercer de la general.
E3
Tot i que Christophe Nambotin, Emmanuel Albepart (Beta) i Sébastien Guillaume (Gas Gas) van arribar i sortir de  Chabreloche en aquest ordre, el primer dia hi va haver sorpresa. Sobretot la de no veure a Nambotin ni primer ni segon. El pilot de KTM és va enganxar en un fangar d’una especial i es va veure sobrepassat per Albepart i Guillaume. El segon dia tornaria a la “normalitat” amb Nambo primer, seguit del de Gas Gas i el de Beta.
EJ
A igual que en el Mundial, Mathias Bellino (Husaberg) no va donar opcions i domina la categoria Júnior amb un ple total de victòries.
Femenina
Poc afortunada la participació de Ludivine Puy (Gas Gas) que va arribar com a líder i surt en tercer lloc. Una topada amb un tronc el primer dia li va causar lesions que no van impedir que acabés dissabte, però van aconsellar que no sortís diumenge. Dufrene Blandine (Husaberg), que també va rebre en un peu, en el mateix lloc que Lulu, lidera ara la categoria.
Font: Federació Francesa de Motociclisme. Dissabte (Traducció automàtica al català i versió original). Diumenge (Traducció automàtica al català i versió original).
Foto: Emmanuel Albepart (©ffm)
 

Publicat dins de CF 2012 | Deixa un comentari

França torna als ISDE

0
La Federació Francesa de Motociclisme (FFM) ha emès un comunicat on presenta la preselecció de pilots que la representarà als ISDE a celebrar a del 22 al 29 de setembre a Sachsenring (Saxònia, Alemanya).
Si no hi ha cap imprevist suposa el retorn de França als ISDE, absent l’any passat per desavinences entre la Federació i els pilots, on havia dominat en les tres anys anteriors.
Trofeu Mundial
Antoine Méo (KTM) i Rodrig Thain (HM-Honda) en E1, Pierre-Alexandre Renet (Husaberg) i Johnny Aubert (KTM) en E2, i Christophe Nambotin (KTM) i Sébastien Guillaume (Gas Gas) en E3 han estat preseleccionats pel Trofeu Mundial.
Trofeu Júnior
Mentre que Mathias Bellino (Husaberg), Kevin Rohmer (EEAT- FFM / Yamaha), Alexandre Queyreyre (EEAT- FFM / Yamaha) i Jérémy Joly (Yamaha) ho faran en el Trofeu Júnior.
Femení
També hi seran presents amb un equip femení format per 
Ludivine Puy (Gas Gas), Audrey Rossat (KTM) i Blandine Dufrene (Husaberg).
Font: FFM (Traducció automàtica al català i versió original
Foto: Johnny Aubert (©ktm images) 

Publicat dins de ISDE 2012 | Deixa un comentari

El GP d’Itàlia, en vídeo

0
L’organització del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) ha editat un parell de vídeos sobre la cinquena prova, el GP d’Itàlia, disputat a Castiglion Fiorentino.
Podem veure la victòria (només mostren la del primer dia) de Laia Sanz (Gas Gas), o el tercer lloc d’Ivan Cervantes (Gas Gas) en E2, el segon dia.
Però també podem veure les primeres  victòries d’enguany dels pilots de KTM David Knight, Cristobal Guerrero i Eero Remes.
Knight trenca el domini de vuit victòries seguides en E3 del seu company d’equip Christophe Nambotin. Guerrero corona la seva regualritat amb una victòria que li dona el liderat en E2. I Eero Remes va saber aprofitar els problemes del seu company d’equip, Antoine Meo, per atansar-se a la segona posició de la general d’E1.
Vídeos: ABC Communication 

Primer dia 

Segon dia

 

Publicat dins de EWC 2012 | Deixa un comentari

Laia Sanz eixampla el seu liderat al Mundial

0
Fa unes setmanes la Laia Sanz (Gas Gas) explicava que obtenir el millor resultat possible al GP d’Itàlia del Campionat del Món d’Enduro Maxxis FIM (EWC 2012) era imprescindible per encarar la quarta i darrera prova del Múndial Femení, a disputar a França.
I Sanz ho ha fet. Guanyar els dos dies a Castiglion Fiorentino, el que li permet mantenir el liderat i ampliar la distància respecta a la seva rival i companya d’equip, Ludivine Puy, ara a dotze punts.
Pòdium per a Cervantes
Ivan Cervantes encarava la prova italiana amb ganes de recuperar part de lo perdut a les dues proves ibèriques. En part ho ha aconseguit. Un quart (dissabte) i un tercer (diumegne) l’han fet pujar a la quarta posició de la general d’E2.
També en aquesta categoria, bona cursa d’Armand Monleón (KTM) que s’ha situat entre els deu primers (vuitè i setè).
Mena, el cinquè
Oriol Mena (Husaberg) mante la seva lluita per mantenir-se entre els cinc primers en E3 i optar a pujar al pòdium. Aquesta vegada s’hi va quedar més a prop el primer dia (quart) que el segon (cinquè).
Per la seva part Jordi Figueras (Gas Gas) manté una línia regular que el situa en la desena posició.
Foto: Laia Sanz (©gasgas) 

Publicat dins de EWC 2012 | Deixa un comentari