Roda de calls

bloc d'enduro

J.Tarroux guanya la Trèfle Lozérien

0
Publicat el 9 de juny de 2017

El pilot de Sherco, Jeremy Tarroux va guanyar la XXXI Trèfle Lozèrien AMV, una clàssica de l’enduro de tres dies de durada i que va tenir lloc el cap de setmana del 2 al 4 de juny.

Una de les característiques de la prova és que es fan tres recorreguts en forma de bucle, com un trèvol (d’aquí el nom de la prova, trèfle), d’uns 200 quilòmetres diaris, amb sortida i arribada a la capital de la regió occitana de la Losèra, Mende.
Jeremy Tarroux no ho va tenir fàcil i no fou fins el darrer dia en que va dominar i guanyar la cursa per davant dels pilots de Yamaha, Jamie McCanney i Emmanuel Albepart.
Aquesta és la primera vegada que, tant Tarroux com Sherco, guanyen aquesta clàssica. De fet Jeremy Tarroux porta un inici d’any amb bons resultats en clàssiques ja que és la tercera que guanya després de fer-ho a la Val de Lorraine i la Grappe de Cyrano.
Júnior
La marca occitano-catalana també es pot sentir contenta, ja que a més de que un pilot seu guanyés en la categoria absoluta, també ho va fer en Júnior. Fou Theo Espinasse, que, a més a més, fou quart a la general. Val a dir que els dos primer júnior van anar molt ràpids ja que el segon de la categoria també fou el cinquè absolut, Jeremy Miroir (Husqvarna).
Destacar el bon paper d’una habitual del Mundial d’Enduro, l’australiana Jessica Gardiner (Yamaha), que es va el lloc 49, el que fa que sigui la primera corredora que entra dins del Top 50 de la Trèfle Lozèrien AMV.
Podeu veure més imatges i vídeos al compte de Facebook de la prova.

Font: Sherco Press (traducció automàtica al català i versió original en anglès)
Font: www.trefle-lozerien-amv.com (traducció automàtica al català i versió original en francès)
Foto: Jeremy Tarroux (©J.Suau)

Butron, Larrañaga i Lucas guanyen a Bellpuig

0
Publicat el 8 de juny de 2017

José A. Butrón (KTM) i Iker Larrañaga (Husqvarna) han donat a Bellpuig un gran pas en les seves aspiracions de cara al Campionat d’Espanya de Motocròs, després de disputar-se la cinquena prova del calendari al Circuit de Motocròs de Catalunya a Bellpuig. La pluja també ha estat protagonista i ha condicionat el desenvolupament de les carreres on Mario Lucas (Husqvarna) hatornat a guanyar a MX125 mentre que s’ha suspés la segona mànega de MX85.
MX1
En MX1, Butrón ha aconseguit de forma incontestable la victòria en les dues mànegues. A la primera, amb una sortida excel·lent, distanciant-se dels seus rivals i fent la cursa en solitari fins arribar primer de manera clara. Tant que fins i tot ha pogut entrar a boxes i canviar les seves ulleres protectores sense posar en perill el seu liderat. Una caiguda en els primers metres d’Ander Valentín (Honda), que arribava líder a Bellpuig, l’ha portat a la infermeria i li ha impedit prendre la sortida en la segona mànega. Un altre dels favorits que també ha abandonat en els primers compassos per caiguda ha estat Jorge Saragossa (Yamaha) que reapareixia després d’una llarga lesió d’espatlla i que ja no ha pres la sortida en la segona mànega per precaució. El portuguès Hugo Basaula (Kawasaki) i Nil Arcarons (Husqvarna) han ocupat les places d’honor en la primera sèrie. En la segona mànega, l’inici ha estat més animat, ja que Butrón no ha estat tan encertat en la sortida. A la primera volta, hi ha hagut tres líders diferents, sent Francesc Mataró (Kawasaki) el que a l’inici de la segona volta s’ha col·locat al capdavant del gran grup, privilegi que ha mantingut gairebé 3 voltes. El temps en què ha trigat Butrón a completar la seva remuntada per situar-se de nou al capdavant de la cursa i iniciar una nova escapada cap a la victòria, confirmant així la seva doble victòria a Bellpuig. Hugo Basaula de nou i en aquesta ocasió Francesc Mataró han completat el trio de cap. Destacar un regular Joan Cros (KTM) que han dos quarts llocs s’ha situat tercer a la general.
MX2
Les dues mànigues de MX2 han tingut un guió similar. Iker Larrañaga ha estat l’amo i senyor sobre el traçat de Bellpuig. En ambdues sèries ha passat al davant del grup en els primers metres i ja ningú ha pogut seguir la seva estela. Simeó Ubach (KTM) i Carlos Fernández (Husqvarna) en la primera mànega i Oriol Cases (Yamaha) i una altra vagada Fernández han entrat en meta després de Larrañaga en la segona

MX125

Les 125 han patit de valent en el segon dia a Montperler, on la pluja ha generat més fang del compte. Mario Lucas (Husqvarna) ha repetit diumenge la victòria del dissabte també amb un bon marge sobre Sergi Notario (KTM) que arribava líder de la categoria a Bellpuig. David Jiménez (KTM) ha repetit el tercer lloc de dissabte.

MX85

Pel que fa a la cursa reservada a la cilindrada de 85 cc. la segona mànega, que també havia de disputar-se diumenge, ha estat suspesa per la gran dificultat que suposava el fang per a les petites motocicletes.

Butrón, Larrañaga, Lucas i Congost, primers dominadors a Bellpuig

0
Publicat el 3 de juny de 2017

El Circuit de Motocròs de Catalunya de Montperler a Bellpuig acull dissabte, 3, i diumenge, 4, la cinquena prova puntuable per al RFME Campionat d’Espanya de Motocròs 2017. De l’activitat del dissabte destacar els entrenaments lliures i cronometrats, on els dominadors han estat José Antonio Butrón (KTM) a Elit-MX1; Iker Larrañaga (Husqvarna) a MX2; Mario Lucas (Husqvarna) a MX125, on també ha guanyat la primera mànega, i David Braceras (Husqvarna) a MX85 (malauradament, en la primera mànega ha abandonat). La primera mànega de MX85 l’ha guanyat Gerard Congost (Kawasaki).

Elit-MX1

Lluita de mundialistes a la categoria reina amb l’actual campió espanyol, Butrón, dominant els entrenaments però seguit de prop (ben just un segon) per l’actual líder de la categoria, Ander Valentín (Honda). Tercer ha estat Alonso Sánchez (Yamaha), a dos segons i mig de Butrón, i Jorge Zaragoza, que competeix a bord de la YZ250F, ha estat quart únicament a trenta dècimes del seu company d’equip. Joan Cros, Nil Arcarons. Francesc Mataró, Cristian Oliva, Sandro Peixe i Nil Bussot han tancat el grup dels deu millors pilots MX1-Elit.

Com a dada d’interès, destacar la participació en aquesta cita del Campionat d’Espanya de Pedro Tragter (Suzuki), Campió del Món de Motocròs en la categoria dels 125cc en l’any 1993. Avui ha estat tretzè.

Elit-MX2

Iker Larrañaga s’ha mostrat intractable en Elit-MX2. El pilot mundialista ha estat el més ràpid tant en els entrenaments lliures com en els cronometrats a bord de la seva Husqvarna. Carlos Fernández Macanás (Husqvarna) ha estat segon i Simeo Ubach (KTM) tercer.

El guió de la categoria ha estat el mateix en cadascuna de les sortides a pista, doncs Larrañaga, no ha donat opció als seus rivals adjudicant les dues sessions mostrant una gran velocitat. Recuperat d’una fractura de peroné que el va tenir aturat diverses setmanes, Larrañaga ha tornat molt fort a la competició i a Bellpuig espera seguir recuperant el terreny perdut en la seva lluita pel Campionat. El líder és Simeó Ubach, que avui s’ha fet amb el tercer millor registre en els entrenaments cronometrats. Carlos Fernández Macanás ha estat segon, precisament la mateixa posició que ocupa en la provisional del Campionat a set punts d’Ubach. Lluís Riera i Nil Pons, tots dos Yamaha Ausió, han tancat el Top 5 de la categoria, amb Joaquín Camacho, Xurxo Prol, el vigent Campió de la categoria Oriol Casas, Joel Antón i Roger Oliver tancant el grup dels deu millors.

El lleidatà Guillem Navas (Kawasaki) ha fet setzè.

MX125

A la primera mànega del cap de setmana, Mario Lucas s’ha endut la victòria per davant de Pablo Naert (KTM) i David Jimenez (KTM). Lucas, que actualment és segon de la provisional, ha pogut retallar distàncies amb el líder de la categoria, Sergi Notario (KTM), que avui únicament ha pogut acabar quart. Un resultat que dóna emoció als primers llocs ja que Notario només té 3 punts de marge sobre Lucas.

MX85

Dels més joves que corren a Montperler ha estat Gerard Congost (Kawasaki) qui s’ha fet amb la victòria després de la disputa de la primera màniga de cursa. Darrere han entrat Eddie Jay Wade (Husqvarna), que lidera de la categoria, i Raúl Sánchez (KTM). El pilot de Kawasaki, que ha pogut sortir en el grup de cap, ha estat capaç d’avançar en els compassos inicials als rivals que el precedien, per imposar després un fort ritme que li ha permès mantenir la primera posició fins a la caiguda de la bandera.

Bona cursa del local Adrià Monné (Husqvarna) que, després d’una mala sortida, el vint-i-dosè, ha pujat dina a la sisena posició final.

Bellpuig, a punt per acollir el Campionat d’Espanya de Motocròs

0
Publicat el 1 de juny de 2017

El Circuit de Motocròs de Catalunya a Bellpuig acull el dissabte, 3, i el diumenge, 4, el Campionat d’Espanya de Motocròs, que reunirà els millors pilots de les categories Elit-MX1, Elit-MX2, MX125 i MX85. Amb l’organització del Moto Club Segre, la prova, cinquena del Campionat, torna a retre homenatge al desaparegut Josep Armengol, sota el nom de Motocròs de Bellpuig Memorial Josep Armengol.

Durant els dos dies de competició, el circuit de Montperler de Bellpuig estarà a ple rendiment i oferirà als aficionats un autèntic espectacle de motociclisme. El dissabte es realitzaran els entrenaments de totes les categories i una mànega de MX85 i MX125.

El diumenge arribarà l’hora per les categories absolutes i les curses restants pels més joves, amb la disputa d’un total de sis curses, oferint una jornada plena d’acció.

Un campionat disputat

Aquest any està resultant ser un dels més ajustats dels darrers anys. Per tant, serà un Campionat d’Espanya més disputat que mai, amb el mundialista Ander Valentin liderant el certamen per davant de José Butrón a Elit-MX1.

A Elit-MX2 les lesions han propiciat que el campionat no tingui un líder clar. De moment és Simeó Ubach qui lidera per davant de Carlos Macanás.

A la categoria MX125 Sergi Notario, que aquest any suma dos podis al Campionat d’Europa, lidera la provisional del d’Espanya.

Finalment, la categoria MX85 reunirà alguns dels pilots més ràpids d’Europa. És l’actual líder Eddie Jay Wade, per darrer seu Gerard Congost, Albert Fontova, David Braceras i Raul Sànchez.

Presentació

La cursa s’ha presentat a la Diputació de Lleida en un acte on hi han participat el vicepresident tercer de la Corporació, Gerard Sabarich; l’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch; el representat territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep M. Mañé; el president de la Real Federación Motociclista Española, Àngel Viladoms, i el president del Moto Club Segre i director de la cursa, Lluís Capdevila, entre altres.

El vicepresident tercer, Gerard Sabarich, ha destacat la bona feina feta pel Moto Club Segre treballant amb joves pilots que estan aconseguint grans fites esportives. Així mateix, com a diputat de Patronat de Turisme, Sabarich ha afirmat que “aquests esdeveniments esportius a les nostres comarques repercuteixen en l’economia local i comarcal, dinamitzen el territori i es promociona turísticament”. També ha posat en valor la marca Ara Lleida, molt relacionada amb l’esport i el motociclisme.

En aquest sentit, Joan Segura ha posat en valor la feina feta pel club i per les diferents institucions per garantir un circuit de qualitat i un excel·lent campionat.

L’alcalde Bellpuig, Salvador Bonjoch, ha anunciat que properament es realitzaran unes obres de millora del circuit Montperler per tal d’impulsar encara més aquesta infraestructura.

Per la seva part, Lluís Capdevila ha declarat que en el moment de la presentació, dimarts, ja s’hi han inscrit 120 participants (132 en aquesta actualització).