L’Ajuntament de Badalona entre els més transparents? Sí? Segur?

L’Ajuntament de #Badalona obté el màxim guardó en transparència municipal entre els 110 municipis més grans de l’estat espanyol. Aquesta és la notícia que es pot llegir al web del nostre ajuntament. Sí? Seriosament?

Sense tirar de la comparativa fàcil (l’alcalde Bustos de Sabadell va rebre aquest mateix reconeixement pocs mesos abans d’obrir-se la causa contra ell i la seva gestió) o de la crítica frívola (bona part de la web de l’entitat promotora del segell està feta en comic sans) algunes reflexions ràpides:

 • Està bé que l’@AjBadalona sigui reconegut per l’esforç de transparència. Hi ha hagut millores, però també estridents omissions.
 • La transparència és + q satisfer un fred indicador: té a veure amb escoltar i afavorir la participació, gestionar crítica, cercar consens.
 • És un concepte sobretot polític; em sembla evident q només des del cinisme es pot defensar q #Badalona ha fet els deures en transparència.
 • La transparència té sentit si és per a un govern obert, sense por a la participació i que assumeix i facilita el control ciutadà.
 • Ben lluny del q passa a #Badalona (l’hemeroteca és ben eloqüent). Malgrat millores, necessitem millorar MOLT més.

Nou espectacle islamofòbic

10949723_925125774188541_7342719340058783001_n

L’alcalde del PP ha convertit novament un acte ordinari de seguiment administratiu en espectacle islamofòbic. Aquesta mateixa setmana es coneixia el ‘precintament’ d’un local de l’associació cultural Al-Riduam anunciat amb tot l’arsenal habitual (nota de premsa, xarxes socials, entrevistes); zel interessat i gens innocent del PP que torna a aixecar la bandera de la sospita i l’estigmatització a pocs mesos de les municipals. Pq només alguns dels precintaments són ‘amplificats’ per la maquinària d’agit-pro institucional? S’aplica el mateix control sobre tots els col·lectius ciutadans?

Dissabte vam ser al carrer de Rodrigo Caro, a la Salut, per donar suport a l’associació cultural i de passada mostrar la nostra solidaritat amb la comunitat islàmica de #Badalona que, tot fa preveure, acabarà rebent més dards polítics per part de Garcia Albiol i els seus. Hi vam ser amb el diputat al Congrés Espanyol JoanTarda i amb el diputat al Parlament Oriol Amorós.

També vam fer arribar a l’entitat afectada que ara cal q acabi de resoldre correctament el procediment iniciat de llicències i així poder continuar la bona feina.

 

 

Filibusterisme a Badalona?

Nou capítol de l’afer Estaca. Avui s’havia de consumar destitució del cap de #Badalona Comunicació. No era un tema anecdòtic. En depèn la qualitat dels mitjans públics i la seva funció social. Ànim i suport als professionals de la casa.

Seguidament, recollits les piulades que he fet sobre el tema al meu TW:

 1. A veure, intentaré explicar el q ha passat a #Badalona aq. migdia amb el càrrec del PP q va censurar l’Estaca i q l’oposició volia cessar.
 2. Avui (per fi) hi havia la Junta General de @BdnCom q ha aprovat un nou consell d’adm. per designar el nou conseller delegat, @Jopepvineta
 3. Un pas necessari per fer q s’hi reflectís la correlació d forces al ple (on el PP NO té l’absoluta) i per reformar a fons mitjans locals.
 4. Tanmateix, el PP va fer dimitir abans el conseller delegat i el va contractar immediatament amb funcions de coordinador.
 5. Ara mirarà d’ajornar al màxim la convocatòria del nou consell d’adm.Ergo l’autodimitit conseller deleg. continuarà manant en l’interregne.
 6. Un interregne que significa control i q intentarà allargar mitjançant totes les argúcies legals (filibusterisme: http://ca.wikipedia.org/wiki/Filibusterisme).
 7. El PP a #Badalona sap q s’hi juga. Això no va d guanyar batalla legal, sinó d guanyar temps. El minut de #teleb d’ara fins al maig val or.
 8. Mentrestant, els mitjans locals aborden uns mesos clau per a la seva funció pública en situació precària, de massa omissions acumulades.
 9. … nova prova del GREU error de donar alcaldia al PP i de, a més, donar-li la majoria abs. (que no tenia al ple) a les empreses municipals.
 10. No estaria malament una mica d’autocrítica entre els que ara s’escandalitzen (CiU) per la deriva dels fets.
 11. El que és substancial ara és definir entre tots el model de mitjans li cal a #Badalona i com el protegim d’intrusions i censures.
 12. A @ERCBadalona tenim coses a aportar, però sobretot tenim molt a escoltar (dels professionals, dels agents locals, dels veïns).
 13. Disculpeu l’encadenat. La política a #Badalona ja fa temps que no es pot explicar en 140 caràcters. ;-)

En aquest enllaç podreu accedir a un storify meu que recull informació sobre l’afer i que està actualitzat amb les notícies que sobre el tema publiquen avui El Punt Avui, La Vanguardia i Diario.es.

Reactivació i oportunitats: canvi de xip (sanitari)

Reactivació i oportunitats x ‪#‎Badalona‬: especialització i valor afegit al voltant del sector sanitari. Fa uns dies ens vam reunir com a Esquerra Republicana Badalona amb la Federació d’Empresaris. Ens agrada la mirada a 2020 pq ens convé planificar estratègicament, ara cal acotar bé sobre polítiques concretes i possibilitats reals de transformació. Amb moltes idees per a millorar la ciutat i el seu pes nacional.

+ info, aquí.

‪#‎decideixBDN‬

Acords preferencials 24M / 27S

 1. L’acord d’ahir clarifica i obre espai de treball pq tots construïm més i millor x República de tots. És una bona eina. Som-hi. Amb ganes!
 2. Pactes preferencials forces sobiranistes als municipis? La decisió la prendrà cada agrupació segons realitat local. http://ow.ly/Hl5mm
 3. A #Badalona és clau tb agenda social i difícilment n’hi haurà prou amb pactes a 2. Aquí l’acord seran acord(s).Tot x assegurar alternança.
 4. Hi haurà, això sí, responsabilitat i coordinació per falcar el paper dels ajuntaments (clau) en transició nacional. Escenari excepcional.
 5. I la constatació q l’evident diferència sb model de ciutat i valors és compatible amb el respecte, la generositat i el sentit del moment.
 6. A #Badalona tenim feina per aconseguir d’una vegada un govern eficient, transparent, útil i JUST. Som molts els q estem cridats al repte.
 7. Amb ICV-EUiA, Avancem i NEC hem treballat un document q articula prioritats x nou govern a #Badalona. Cal obrir-lo. http://ow.ly/Hl9wr 
 8. Q les eleccions del #27s2015, tan importants com són, no ens facin passar per alt els ENORMES desafiaments dels nostres municipis avui.
 9. … aprofitem per subratllar que parlar d’ajuntaments més oberts i propers és també (i sobretot) parlar del #noupaís i la nova república.
 10. al davant, el convenciment que… sí, #hofarem i #hofarembé. ;-)