Control de danys (reflexions d’urgència sb el cas Pujol)

Aquest matí he fet aquestes quatre piulades a Twitter, a mode de valoració d’urgència de la confessió de Jordi Pujol i el seu frau fiscal.

  • “Trucant a control de danys, trucant a control de danys…”
  • El (diguem-ne) procés perd innocència però pot guanyar profunditat i ambició. Es reforcen ales més exigents amb nova governança.
  • Una part important del país haurà de gestionar un dol… Paciència, respecte i ànim i a seguir treballant, que #araéslhora.
  • … pq en el fons, estem allà on érem ahir. Intentant fer un país millor. I no només ens ho hem de repetir, ens ho hem de creure. #9N

Som-hi!

PS. D’altra banda, comparteixo al 100% l’editorial de Vicent Partal, i aquestes piulades d’Eduard Voltas, Agustí Bordas, David de Montserrat, Jose Rodríguez ‘Trinitro’… i Jordi Ballesteros.

 

Governar és triar… triar bé

Algunes notícies soltes sobre Badalona i el seu govern:

  • Al 2011, PSC+ERC+CiU van liderar un projecte de viver especialitzat en el sector sanitari i renovables a Can Bofill Vell. Ara el PP ho abandona i renuncia a subvenció per (diu) no poder fer l’aportació municipal. Governar és triar. I triar allò que genera valor afegit al nostre municipi i que el connecta amb innovació i nova economia és  obligat i mereix la màxima priorització. Nou error d’un govern curtplacista, massa ensimismat al seu mirall. Ho explica bé en Francesc Ribot en aquesta piulada.
  • Al #plebdn (http://ow.ly/zrblY) abans de l’agost s’hi tracta una modificació del planejament que ha de permetre impulsar el futur equipament Morera-Bufalà de la zona de la Focus (la    tan comentada Piscina Mireia Belmonte). Cal reajust x garantir retorn social a Badalona. A @ERCBadalona intentavem explicar la nostra visió sobre el tema aquí. Finalment, la ciutat es dotarà d’un cert temps per valorar i dimensionar bé un projecte estratègic que cal definir amb el màxim rigor, responsabilitat i realisme. Hem d’aprofitar bé aquest temps.
  • La Tèrmica del #Besòs. Cal ser ambiciosos i subratllar abast metropolità i nacional d’aq. futur equipament. http://ow.ly/zrb9H
  • Regidor no adscrit renuncia, i el PP a #Badalona torna als 11 regidors. El nou regidor representa l’ala més dura i inestable del projecte. Més informació, aquí.

Ah, i per cert:

Patrimoni per reactivar l’economia

Aquest era el penòs aspecte d'un dels mosaics ara fa un parell d'anys.

Aquest era el penòs aspecte d’un dels mosaics ara fa un parell d’anys. Foto: O.L.

#Badalona salva cinc mosaics modernistes. Ho explica aquí El Punt Avui. Ara caldrà buscar-los un bon lloc i evitar que aquets tresors, testimoni d’un passat industrial que avui hem de reinventar, no acabin en qualsevol magatzem. El patrimoni cultural és clau en la #reactivació econòmica de la ciutat.

D’això en parlàvem fa molts mesos en aquest i aquest apunt.

A vuit quilòmetres de la plaça Sant Jaume…

… només un 20% de nenes van a l’escola. Amb aquesta piulada redifonia diumenge l’article que la Sara Muñoz va escriure a El Punt sobre l’absentisme escolar a la zona sud de Badalona. El reportatge servia per situar a la taula un tema que no n’havia d’haver sortit mai. Tenim a Sant Roc i Artigues un dels majors reptes de ciutat: és allà on les costures de la cohesió social s’hi revelen més precàries, és allà on les grans paraules i compromisos polítics no han aconseguit anar gaire més enllà de les declaracions d’intencions. No hi ha ajudat gens, certament, l’enfocament del govern del PP, que ha fet servir aquest territori com a arma de demagògia, tampoc el context de retallades. L’article de la Sara Muñoz va despertar interessantíssimes aportacionsde gent tan informada i compromesa com en Roger Palà, en Bertran Cazorla i la Montse Santolino. És hora de tornar a centrar la nostra mirada en aquesta part de la ciutat. No n’hauria d’haver sortit mai. 

He recollit les seves aportacions en aquest storify