Promocions públiques d’habitatge de lloguer social (repàs d’actualitat)

També sobre habitatge…

🏠 #BDNsomcasa El repàs setmanal dels desnonaments a #Badalona, a través d regidoria Serveis Socials. Drama persistent q requereix solucions. En aquest link podeu repescar les actualitzacions: cerca avançada a TW per veure les darreres actualitzacions.

Més coses que potser us interessen…

🌊 A Esquerra hem presentat esmenes als pressupostos de l’estat. A #Badalona patim un dèficit inversor greu al front marítim, on cal estabilitzar la platja de la Mora i acabar els trams pendents de Passeig Marítim, a tocar de Sant Adrià i de Montgat. Reclamem fins a l’últim cèntim, fins a l’últim moment. Notícia al nostre web: aquí i vídeo explicatiu.

I finalment, una bateria de notícies que mostren el compromís del govern en què ERC – Avancem Mes participen junt amb Guanyem Badalona i ICV-EUiA.

📎  Millorem en transparència i objectivitat. Com a Ajuntament, hem fet un canvi en la manera com es contractava fins ara el personal temporal. A partir d’ara, tots els processos de selecció i contractació per a l’incorporació urgent de funcionàries o funcionaris interins, així com la contractació de personal laboral temporal, en sectors municipals prioritaris, substitucions, relleus laborals i per programes, es realitzarà mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). + info
Continua llegint

10 raons a favor del Museu del Còmic i la Il·lustració

[ 9 de maig 2017 ] 10 raons a favor del Museu del Còmic i la Il•lustració a Badalona, avui que el PDCat a decidit sortir del consens de ciutat sobre aquest equipament cultural que ha d’ocupar l’antiga fàbrica CACI i ha demanat un canvi d’ús. Crec que és un error. Intento explicar perquè.

1. La planificació de Museus del nostre país assenyala la necessitat i conveniència de dedicar un museu al còmic. Seríem museu nacional.
2. El sector del còmic i la il•lustració, emergent i cada cop més internacionalitzat, és còmplice actiu amb la proposta de #Badalona.
3. Un Museu tal i com s’entén ara (amb tallers, formació, espais oberts) és element dinamitzador de 1r ordre amb +impacte q edifici docent.
4. El moviment de persones (visitants, artistes residents i treballadors) i agenda activitats assegurarien equipament d’alt valor afegit.
5. La primera part de la reforma de la CACI ja es va fer pensant en la futura instal•lació museogràfica. Edifici apropiat i emblemàtic.
6. El nou Museu pot crear xarxa amb escoles d’art i oficis i reforçar emergent indústria cultural a #Badalona. Equipament que mira enfora.
7. El Museu pot potenciar també la connexió amb l’art urbà, ben viu a #Badalona, enfortint sinèrgies. És també aposta generacional.
8. El Museu del Còmic connecta amb l’Eix Besòs i equipaments culturals propers com el Design HUB. Oportunitat de reactivació metropolitana.
9. El Departament de Cultura ja ha començat a treballar en la catalogació i de fons que conformarien la futura oferta. Hi ha projecte.
10. Govern de #Badalona i Gencat treballen ja en propostes per desbloquejar el Museu per fases. Error donar el projecte per mort.

Seguim amb el Museu del Còmic a Continua llegint

Elogi a la ciència i el coneixement, un pregó per recordar

Visca la recerca! Amb aquest prec acabava el pregó de les Festes de Maig 2017 en Pere-Joan Cardona Iglesias (ow.ly/Zt2X30btzGc), un dels nostres investigadors més reconeguts arreu del món. El pregó ha reivindicat la nostra Muntanya Màgica, Can Ruti, i el seu poder curador. L’hem de tenir més present, i ha estat un encert convidar aquest any un dels seus màxims representants.

En Pere Joan ha aprofitat per fer un elogi a la ciència, a la literatura, a la diferència… i a l’aventura de descobrir, significant la importància del fracàs tot glossant la bondat de les segones oportunitats.

En aquest moment s’ha referit breument al referèndum (quin escàndol, oi?). Però bé, la fugaç referència ha estat motiu suficient perquè el regidor Garcia Albiol fes una impròpia piulada insultant el Doctor Cardona, per cert inventor d’una vacuna contra la tuberculosi. Quin nivell, ja veieu quin estadista. Hi ressona aquell patètic i tanmateix tan vigent: ‘Muera la inteligencia!”.

El Partit Popular, però, ja havia decidit no assistir al pregó, quan encara no en sabien el contingut. I encara Continua llegint

Tornem a estar encausats pel #12o: un guió previsible

Aquest matí m’han entrevistat en directe a l’informatiu de les 8h dels Matins de TV3. El tema? La reobertura de la causa sobre el 12o, motivada per un recurs de fiscalia atenent a la denúncia per la via del penal del PP. Aquí estem, una mica com el dia de la Marmota. M’hagués agradat que m’entrevistessin sobre el nostre nou programa d’accessibilitat a la part alta del municipi, sobre les polítiques d’habitatge, sobre el compromís contra la vulnerabilitat que es reflecteix en el pressupost tot just aprovat, sobre les properes obres, tan esperades i necessàries. Ja veieu que de motius per parlar de Badalona en tenim molts i bons… i aquí ens teniu reiterant el que és obvi, que el que vam fer el 12 d’octubre és atendre el ciutadà, que per això ens van escollir i que per complir aquest mandat… qualsevol dia i lloc és vàlid. Aquí podeu accedir al vídeo.

Compromís per una Badalona més accessible

És una actuació en aparença modesta. Un ascensor en un passatge entre la Salut i Llefià. Tanmateix, es tracta d’una obra llargament esperada i reclamada, que ara just hem acabat de licitar. Les obres començaran al juny, tenen un pressupost aproximat de 400.000 euros i duraran 6 mesos. Passat aquest temps, el districte 4 millorarà l’accessibilitat. L’actuació al passatge Albert Llanas és una de les que aquest govern s’ha compromès a fer en el que queda de mandat als barris amb més pendents de la ciutat i on es concentren les barreres arquitectòniques més complicades.

L’Ajuntament invertirà 2 milions d’euros en el mandat actual per millorar l’accessibilitat a la ciutat, especialment en els districtes situats per sobre de l’autopista, on hi ha més carrers amb escales i pendents pronunciades. Les primeres inversions previstes en el marc del programa “Badalona, ciutat accessible” es faran als districte 2 i 4 després que tècnics de l’Àmbit de Badalona Habitable hagin realitzat una diagnosi dels punts negres sobre accessibilitat a la ciutat. A partir d’aquesta diagnosi s’ha elaborat un llistat amb les actuacions necessàries per millorar l’accessibilitat mitjançant la implantació d’elements mecànics.

Aquí podeu veure com quedarà l’actuació a Albert Llanas i aquí podeu llegir la nota de premsa. I a continuació veure en vídeo un petit comentari meu per al web de l’Ajuntament de Badalona. Finalment, en aquest enllaç podeu veure més detalls sobre el pla global d’accessibilitat.

Equipaments culturals, catalitzadors d’activitats

L’altre dia vaig tenir la sort d’acompanyar el diputat Juanjo Puigcorbé en la visita a diferents equipaments culturals a la meva ciutat, Badalona. No entraré en detalls locals -que ens distreurien- però, en canvi, intentaré apuntar una reflexió més àmplia a partir del que vam veure-hi, escoltar i reflexionar. Com ha de ser un equipament cultural avui? Quins ingredients ha de tenir per a que tingui èxit? Què és tenir ‘èxit’ quan parlem d’un teatre, una biblioteca o un auditori? Preguntes que ens van engrescar en una conversa que m’ha encès el neguit de seguir-la en forma d’article, aprofitant aquesta tribuna del grup d’ERC a la Diputació de Barcelona.

Algunes reflexions, que detallo tot seguit.

Els equipaments són les peces d’un engranatge i s’han d’entendre interrelacionats necessàriament amb un mapa més ampli que ha d’incloure altres equipaments, connexions de transport públic, estratègies de Continua llegint

Diners per a la ciutat, no per eixugar deute amb els bancs

La Llei d’estabilitat pressupostària es va aprovar el 2012 amb els vots del PP, CiU, UPyD i UPN i, al dictat de la Troika, impedeix a les administracions augmentar la despesa pública més enllà d’una taxa de referència basada en el creixement de l’economia. Això suposa un topall a la capacitat inversora dels governs (siguin nacionals o locals), que han de destinar tot superàvit a amortitzar deute. Els romanents de tresoreria no es poden destinar a reequilibrar les realitats dels nostres pobles i ciutats amb pressupostos més expansius, sinó que, si em permeteu, s’han de destinar a reequilibrar els balanços d’uns bancs a qui, per cert, no hem deixat d’ajudar… amb ben poc retorn social, per cert.

Els superàvits dels ajuntaments s’han destinat a ‘salvar’ els comptes del Ministeri d’Hisenda, fet que li ha permès complir el dèficit. La quantitat és astronòmica i Continua llegint

Ajuts a l’emprenedoria per a una ciutat que no para

#CreditBadalona és una nova iniciativa de microcrèdits per a la creació d’empreses i d’ocupació i que recentment hem posat en marxa.

Aquest programa està dotat amb 270.000 euros i té el propòsit de donar viabilitat a noves empreses i ajudar a les ja existents a generar ocupació a Badalona. Els préstecs, reintegrables sense interessos, es podran demanar des del dia 6 d’abril i fins al 6 de juliol.

La reactivació econòmica és la millor política social. Feu córrer aquesta informació entre amics i familiars:

+ info IMPO: http://ow.ly/lWD230aCBSn
+ info Ajuntament de Badalona: http://ow.ly/VXqs30aIAoJ

#BDNsomcasa L’emergència habitacional a Badalona

La setmana passada a Badalona vam tenir 9 ordres de desnonament. Un cas es va resoldre, set es van ajornar i un es va executar. Cada set dies, la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona, l’Agnès Rotger (@agnesrotger) fa balanç al seu perfil de Twitter de la ingent feina per donar resposta a la urgència habitacional a la nostra ciutat. És un termòmetre útil, un recordatori pertinent de la delicada situació en què viuen molts dels nostres veïns. Els serveis socials de l’Ajuntament estan a la línia de foc d’una situació insostenible. Mereixen un reconeixement. Treballen sota una gran pressió, no sempre amb els recursos necessaris, reinventant (quan cal) i defensant (sempre) el servei públic, aprenent també a sumar amb les plataformes ciutadanes que sortosament han fet un pas endavant en els darrers anys.

Aquesta setmana, Badalona ha acollit una cimera d’alcaldesses (i alcaldes!) metropolitans sobre habitatge (més info, aquí). Les grans ciutats s’han aliat per exigir eines en habitatge, tot exigint Continua llegint

Objectiu: Pont del Petroli obert a l’estiu

Bones notícies pel que fa a la reparació del Pont del Petroli! Ja no ens podem imaginar Badalona sense aquest element icònic, sense dubte una de les nostres millors imatges de ciutat. Com a govern hem prioritzat la reparació dels desperfectes ocasionats pel temporal del 22 de gener passat i que va obligar a tancar l’accés per motius obvis de seguretat. Des d’aquell dia fins avui s’han succeït diferents tràmits per assegurar la recuperació del pont el més aviat millor… això sí garantint la seguretat de les persones i el compliment de la llei.

Aquesta setmana hem completat la diagnosi de danys i estem enllestint els darrers detalls del projecte de reparació, que tindrem llest per licitar a finals la setmana vinent. A partir d’aquí, i en procediment d’urgència i sense haver de fer exposició pública (en quedem eximits pq és un projecte de reparació), comença, pròpiament, el procediment d’adjudicació, que hauria de produir-se al maig. Pocs dies més tard començarien les obres, amb una durada de dos mesos.

Calculem que la reparació del Pont pot ser un fet a Continua llegint

Estabilitat per a un gran capital de ciutat: la Penya

Compromís per a l’estabilitat d’un gran capital de ciutat i de país. Contents amb el que avui hem presentat públicament.

L’Ajuntament s’implica en la governança del club i valora la compra de l’actiu Mas Ram, que haurà de revertir interés general. Ara toca concretar aq. primer compromís, buscarem el suport de tots els partits. Acord de ciutat en línia a#spiritofBadalona.

Incerteses, n’hi ha; dubtes, els hem tingut i tenim… però sabem una cosa. Una Badalona sense la Penya està condemnada a la suburbialització. Crec que evitant la liquidació donem una oportunitat a un club que cal que es reinventi. També és un repte per a la ciutat, que ha de saber aprofitar millor el que representa el Joventut, la seva història i present. Ens en sortirem.

Resum del que avui hem presentat l’Ajuntament de Badalona i el Club Joventut Badalona.

La Móra guanyarà centralitat

Ara mateix potser ens costa d’imaginar, però a uns pocs anys vista el Front Marítim de la Badalona Sud, i que avui és una mena de terreny de ningú, es revelarà com un espai central no només a la ciutat, sinó a l’àrea metropolitana i fins i tot al país. Aquest article intenta posar la mirada en aquesta perspectiva de futur. Abans, d’entrar-hi, però, fem una aturada al present. No seria just no fer-ho.

Perquè la Móra és avui un barri desconnectat, una prometedora illa, que, amb tot, no té els serveis i qualitat de vida que li pertocaria. I cal dir-ho. S’han fet millores en els darrers mesos, en la línia de millorar la freqüència de pas i recorregut del transport públic i en la línia també de la millora de l’espai públic, especialment en la cantonada amb el carrer Mar Negra, autèntic punt negre de la mobilitat al municipi.

Continua llegint