Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Qui sóc?

Benvinguts al meu blog! Sóc l’Oriol Lladó, periodista amb bitllet d’anada i tornada a la / de la política. He estat regidor d’ERC a Badalona del 2015 al 2021 (aquí podeu veure les raons de la meva renúncia) i en el darrer any, Vicesecretari de Comunicació i Estratègia Electoral d’ERC (+info). Fins al 2015 el meu compromís amb la ciutat va ser a través de la societat civil, especialment a Òmnium. Mentre he estat electe, he estat diputat provincial a la Diputació de Barcelona. Aquest mes de setembre he tornat a la meva activitat professional en l’àmbit privat (+info al meu linkedin).

Visc a la Morera i sóc pare de dos nens plens de llum i entusiasme. Pare a Vadepares.cat.

Amb bloc de notes des de 1994 (quan vaig començar a exercir el periodisme) i amb blog des de 2005 (quan vaig obrir la meva primera bitàcora a la xarxa).

+ oriolllado.cat

 

📎 CV 2022
📎 Declaracions d’interessos i quadre d’activitat pública (+ informació activitat pom a electe).
🗞 Hemeroteca i premsa.
📱 Subscriu-te per rebre tota la informació via Whats i Telegram.

 

 

INFORMACIÓ AMPLIADA:

Vaig néixer a Badalona l’any 1971. Casat i pare de dos fills. Llicenciat en Ciències de la Informació (1991-1995 | UAB) i amb estudis de Ciències Polítiques i Sociologia (1994-1996 | UAB).

Professionalment, especialitzat en periodisme ambiental, comunicació institucional i social media. Entre el 1996 i el 2001 vaig ser cap de redacció a El Punt del Barcelonès portant temes d’urbanisme, medi, cultura i societat i del 2001 al 2008 vaig dirigir la revista Sostenible, per encàrrec de l’Estudi Ramon Folch, amb qui ha seguit treballant regularment fins el 2015. He fet conferències i cursos sobre comunicació 2.0 per a administracions i institucions diverses.

En l’àmbit cívic, fins la meva entrada en política l’any 2015, he desenvolupat una llarga trajectòria en l’activisme cultural i ciutadà a Badalona.

Vaig ser president d’Òmnium Cultural a Badalona, liderant la renovació de l’entitat a la ciutat, entre el 2002 i el 2011,

i també promotor de diferents iniciatives com ara el Voluntariat Lingüístic a la ciutat, el Cine Club Babilònia (finalista als premis de Cinematografia de la Generalitat), l’Espai Sargantana…

Vaig formar part de la direcció artística de Blues i Ritmes en l’etapa 2003-2014.

Sóc soci de l’Ateneu de Sant Roc, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i membre actiu del Grup de Periodistes Ramon Barnils, on vaig participar en la gènesi de Media.cat.

El 2011 vaig formar part del col·lectiu d’independents Accent, que va concórrer a les eleccions municipals amb ERC, i el 2012 em vaig fer militant d’aquest partit.