Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

10 de desembre de 2004
0 comentaris

L’Estudi General de Mitjans (o tot per l’audiència).

M’adono que en el meu comentari d’ahir vaig cometre una inexactitud. Quan em vaig referir als polítics com aquells personatges que mai admeten haver reculat quan analitzen els seus resultats electorals no vaig pensar en un altre gremi que també excel·leix en això d’estar convençut que mai no l’erra i que els equivocats són els altres: els mitjans de comunicació. I això es percep d’una manera molt especial quan, tres cops l’any, es fan públics els resultats de l’Estudi General de Mitjans. El mític i temut EGM.  (n’hi ha més)

 

Ahir es varen fer públics els resultats de la darrera onada de 2004, corresponent als mesos d’octubre i novembre. Sembla que Catalunya Ràdio baixa, però no de la manera espectacular que molts vaticinaven/esperaven. Perd, això sí, el liderat de nit que s’emporta cap a RAC 1 Jordi Basté. Puja espectacularment la COPE i RAC 1 es configura com l’emissora de creixement més notori el 2004. En l’àmbit de les radiofòrmules RAC 105 creix un 114 per cent sens dubte gràcies a la desaparició (snif) de Hit Ràdio… i Catalunya Cultura (ai, Catalunya Cultura…) continua sent la Ventafocs de la ràdio pública amb uns fantasmagòrics 8.000 oients que no hi ha manera de fer créixer. Pel que fa als diaris d’informació general El País continua a dalt de tot, seguit d’El Mundo i l’ABC, El Periódico i La Vanguardia continuen esgarrapant-se i El Punt es consolida davant de l’Avui.

Titulars a la premsa d’avui:

“Rècord para La Vanguardia que logra el liderazgo en Catalunya y supera en 74.000 lectores a El Periódico” (La Vanguardia).

“El Periódico guanya audiència i reafirma el lideratge a Catalunya. Amb un total de 884.000 lectors supera àmpliament La Vanguardia” (El Periódico).

Demà segurament la cosa tindrà encara més substància perquè apareixeran en els diaris les pàgines de publicitat de cada cadena. Que ningú se les perdi.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!