Bloc del Claudi Cervelló

Actualitat - Web - Política - Govern

Equipaments al Barri de Congrés Indians

0

Aquesta tarda hem tingut Plenari al Districte de Sant Andreu, i aprofitant unes preguntes de l’oposició, he deixat clara la posició del Govern del districte a favor de els equipaments al Barri del Congrés-Indians i del Canòdrom.

Perquè tothom tingui la mateixa informació, i de primera mà,  aquí teniu la meva intervenció:

 

En primer lloc, vull tornar a deixar clara l’aposta ferma i decidida del Govern  del Districte de Sant Andreu favor dels equipaments del Canòdrom, tal com els ha demanat per la Taula de Treball i els ha precisat en el seu escrit del 29-3-2012. I dic “tornar a deixar clara” la nostra aposta perquè, tot i que ho hem dit i repetit, tant el Regidor com jo mateix com a conseller del barri de Congrés-Indians, ho hem dit en públic i en privat, sembla que hi ha qui te interès a jugar amb les expectatives dels ciutadans en aquest tema.

Per tant,  des del Districte hem treballat i treballarem per atendre les demandes veïnals d’equipaments al Canòdrom i al barri de Congrés-Indians, i així consta per escrit al Pla d’Actuació del Districte (PAD), cosa que no havia passat mai fins ara, que l’equip de Govern ho posés per escrit.

El nostre full de ruta passa en primer lloc per pensar bé les coses abans de fer-les, per mirar i analitzar totes les opcions, per parlar amb tothom i mantenir les gestions en un marge de discreció necessari per a la presa de decisions, i començar per les que siguin viables i factibles a dia d’avui, i no per deixar coses inaugurades però a mig fer i, a la pràctica, inservibles sense una nova despesa

Avui en dia tenim un nou element en aquest conglomerat de les infraestructures del Canòdrom, que no tothom explica prou bé, que és el local de Felip II 222, fins ara seu de l’Associació de Veïns, però que ara és propietat de l’Ajuntament per 50 anys, a canvi de fer-hi les  obres de remodelació que necessita. La nostra intenció, que també quedarà recollida al PAD, és convertir aquest espai en un local, que doni servei a les entitats del barri.

En paral•lel, hem parlat amb l’ICUB, per veure els usos que es donaran a l’actual edifici de la Grada (serà un viver d’empreses de creació). I també estem fent gestions discretes en relació a la iniciativa privada del solar de Meridiana 349 (l’actual pàrquing Arenal) que és on ha d’anar el poliesportiu: en funció de com acabi aquest tema –la negociació amb la iniciativa privada– veurem que queda per fer i on es pot ubicar del que avui és la pl. Del Canòdrom.

I tot això ho volem fer amb la participació de totes les entitats del barri, escoltant totes les opinions i amb col•laboració dels altres grups municipals, que així ho han manifestat i que nosaltres acceptem. Segur!

 

Claudi Cervelló
Conseller del Barri de Congrés-Indians