Bloc del Claudi Cervelló

Actualitat - Web - Política - Govern

Bon Nadal i feliç any 2015

0

Com cada any, per desitjar-vos Bon Nadal reprodueixo l’article que amb aquest motiu he escrit per al Centre d’Estudis Econòmics i Socials, amb qui col·laboro des de fa uns anys:

Pessebre de la Catedral de Barcelona
Pessebre de la Catedral de Barcelona

Ja ha arribat Nadal, aquesta època de l’any en què celebrem l’humil naixement del nen Jesús i que aprofitem, com a societat, per fer una pausa i uns dies de descans envoltats d’il·lusió, bons desitjos, nous projectes i propòsits de millora. Uns dies que es caracteritzaran per les celebracions, trobades i àpats amb familiars i amics; per les estones compartides i pel retrobament amb els qui potser fa mesos que no hem coincidit. I també pels obsequis que intercanviarem, pels que els Reis duran a petits i grans, i pels galets, els canelons, el pollastre i els brindis amb cava i torrons.

En les estones de conversa i de reflexió, segurament ens preguntarem què hi ha de cert en la recentment proclamada fi de la crisi econòmica, i molt probablement farem vots perquè, més enllà d’una declaració política, l’afirmació tingui quelcom de cert, que bona falta ens farà.

Pot ser que la crisi comenci a pertànyer al passat, però mentrestant no podem obviar, ni oblidar, les severes desigualtats que persisteixen a la nostra societat, i que s’han estès i aguditzat en aquests cinc anys de crisi. Unes desigualtats que ens confronten a una realitat pregona: la pobresa no ha deixat de créixer a casa nostra i trigarà a reduir-se: moltes famílies, persones grans, infants, nouvinguts alguns però també molts autòctons, passen necessitat, a prop nostre. Ells no se’n surten, la seva necessitat esdevé més severa i la millora de l’economia trigarà a arribar-los. En aquets context, la nostra solidaritat, la solidaritat de tots i de cadascun de nosaltres que ens ha caracteritzat sempre com a poble, és més necessària que mai!

Des d’aquí us animo a aprofitar aquests dies de recolliment i de bons propòsits per pensar, cadascú en la seva mesura, com podem ajudar aquest conciutadans que no se’n surten: ja sigui col·laborant o donant suport a les entitats que hi treballen directament –Càritas, Banc dels Aliments, parròquies i entitats de cooperació—, ja sigui participant en iniciatives solidàries o bé fent la nostra aportació personal.

Mentrestant, us desitjo a totes i a tots que passeu un molt bon Nadal, envoltats dels vostres familiars i persones estimades, i que el 2015 sigui un bon any per als vostres desitjos i reptes.