Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

5 de gener de 2005
0 comentaris

S’ha mort el senyor Claret, l’home de les (lleva)neus.

Dies enrere en aquest mateix espai evocava la gran nevada de Nadal de 1962 i avui, m’assabento de la mort, als noranta-sis anys, d’Andreu Claret. A part de la seva condició de militant històric d’ERC el senyor Claret ha passat a la nostra petita història per ser l’home que va alliberar Barcelona d’aquella inesperada càrrega de neu.

L’any 62 Andreu Claret vivia exiliat a Andorra i era el responsable de les màquines llevaneus del Principat. El règim franquista, davant de l’emergència, no va tenir més sortida que fer una excepció i autoritzar l’entrada al país del senyor Claret i la seva flota de màquines. Encara no he vist els diaris en format de paper -avui faig mitges vacances- però estic segur que en algun hi sortirà la fotografia de la seva entrada triomfal per la Diagonal al front del seu petit exèrcit d’alliberament nival.

El senyor Claret era el pare dels bessons Lluís i Gerard, músics excepcionals apadrinats per Pau Casals, i d’Andreu Claret Serra, antic director de “Treball” i actualment director de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!