Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

10 de febrer de 2021
0 comentaris

Una idea brillant i senzilla de Barilla per coure la pasta al punt.

Temps era temps -però segur que encara hi ha gent que ho recorda- les àvies i les tietes (i també la mare) feien una cosa que avui seria del tot impensable: mesuraven en oracions el temps de tenir un ou submergit en aigua bullent per fer-lo dur o passat per aigua: si no m’erro, tres Parenostres (amb el pack complet: Ave Maria i Gloria Patri) i un Credo, respectivament.

Parlo de l’època que a la cuina no hi havia ni rellotges ni cronòmetres que fessin aquesta feina, i parlo també dels sistemes casolans que havien passat de mares a filles, d’àvies a netes.

I a nets, perquè no se m’enfadi ningú.

Però l’apunt d’avui no va de batalletes del passat sinó d’idees senzilles i de solucions creatives d’ara mateix. Sense deixar la cuina, això sí.

Pregunto: ¿heu aconseguit mai coure la pasta amb aquella consistència ‘al dente’ que sembla que només a Itàlia saben trobar? No és tan fàcil perquè el resultat final depèn del tipus de composició de cada pasta, de la seva forma, dimensions, rugositat i volum. Potser és per això que, per evitar embolics, els fabricants indiquen en cada paquet el nombre de minuts d’ebullició que recomanen. I si no bades, amb això n’hi hauria d’haver prou.

Deu ser senzill. O potser no tant, perquè la marca Barilla ha tingut una idea summament original. Una idea que relliga les tradicions de les àvies amb el present més rigorós: allí on abans hi havia parenostres, ara hi ha música. Però no de la ràdio, sinó -signes dels temps- de Spotify que d’aquesta manera es converteix en el cronòmetre culinari del segle XXI.

Els creatius de Barilla han creat i penjat a Spotify vuit llistes de cançons diferents que duren en total entre els nou i els onze minuts en funció del producte concret que posis a l’olla. I, a més a més, a cada una li han atorgat una personalitat musical diferenciada que singularitza la proposta.

Aquí en teniu els detalls:

  • Mixtape Spaghetti: Els spaghetti del número 5 cuinats a ritme de Hip Hop en 9 minuts.
  • Top Hits Spaghetti: Una variant dels mateixos spaghetti de l’anterior paràgraf, però amb artistes com Shawn Mendes.
  • Moody Day Linguine: Una playlist indie que dura el temps exacte que necessiten els linguine del número 13.
  • Simply Classics Linguine: Els mateixos linguine del número 13 però cuinats al ritme de grans clàssics de la música com The Smiths o The Beach Boys.
  • Best Song Penne: Temes pop servits per gent com Dua Lipa o Harry Styles per cuinar els penne rigate del número 73.
  • Pleasant Melancholy Penne: Els mateixos penne rigate del número 73 cuinats amb una selecció de temes indie internacionals.
  • Timeless Emotion Fusilli: Grans clàssics de la música com a banda sonora per cuinar en 11 minuts els fusilli del número 98.
  • Boom Bap Fusilli: La mateixa pasta de l’epígraf anterior, però aquí amb cançons de Hip Hop.

Entreu a Spotify, escriviu en el cercador els mots Barilla i Playlist Timer, poseu l’aigua al foc i tan bon punt comenci a bullir poseu-hi la pasta, busqueu la llista que correspon al producte que heu triat, gaudiu de la música… i que vagi de gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!