La ronya del catanyol: macarrons i bròquil.

Continuem, com sempre, a l’empara del mestre Pau Vidal, autor del llibre “Catanyol.es” (Barcanova, 2012) de lectura imprescindible. Un llibre que, tal com ens explica aquídemostra que, encara que sembli mentida, el catanyol té cura. És una crosta que en major o menor mesura tothom porta enganxada a la sola de la sabata i de la qual fóra bo que ens anéssim desprenent. Tot és qüestió de posar-s’hi:

241. Menys és més?

EXEMPLE D’ÚS:  “Els macarrons fan olor de macarrons, no hi ha més.”

ÚS CORRECTE: “… fan olor de macarrons, i s’ha acabat el bròquil.”

EXPLICACIÓ:  Sorprenent expressió d’encara més sorprenent expansió. Segurament de vida efímera, atesa la utilitat pràcticament nul·la que té. Mentrestant, podeu substituir-la amb fantasia: “i para de comptar“, “què més vols?“, “ja està“.

——————————————————————————————————————–

(Si voleu veure tota la sèrie “La ronya del catanyol” feu clic aquí)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *