Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

16 de juny de 2009
0 comentaris

Morro fort i endavant les atxes! (cinc anys a MesVilaweb).

Avui, festa del Bloomsday, jornada que tots els joycians del món tenen encerclada al calendari amb retolador vermell, diada de festa grossa a Dublin, es compleixen cinc anys exactes des que vaig escriure el meu primer apunt en aquest Bloc.

Fou el mateix dia que Biel Mesquida va escriure “Homersea” (vegeu aquí), la seva particular -i molt recomanable- visió de l’odissea joyciana ambientada a Palma i amb una femella com a protagonista.  (n’hi ha més)

Per a la cronologia oficial de can Vilaweb el 16 de juny de 2004 és la data inicial dels seus Blocs, tot i que, en sentit estricte, la condició de pioners els pertoca a Oriol Izquierdo i a Vicent Partal, que en aquella data ja portaven publicats uns quants apunts.

En tot cas, avui és jornada d’alegria i d’orgull.

D’alegria perquè això d’escriure un Bloc (una aventura davant de la qual jo no les tenia totes  -no sóc persona gaire constant, jo-) s’ha convertit en una eina de comunicació i de fixació de records, opinions, sentiments, aficions de la qual ara em seria molt difícil de prescindir.

D’orgull perquè em permet formar part d’un col·lectiu ampli -prop d’un miler, va dir l’Assumpció Maresma que som- i amb unes complicitats molt concretes amb les que em sento a plena satisfacció.

Ho vaig dir ahir mentre preníem una copa de xampany en el que d’aquí a molt poc serà la nova seu de la redacció del portal: si s’hagués de trobar una divisa per definir Vilaweb jo em decantaria per la frase “Morro fort i endavant les atxes”.

Ço és, idees i acció, conviccions i projecte, pensament i empenta. I tot això té noms i cognoms. Per començar els de Vicent i Assumpció, els pares de la criatura. Per continuar els de tots els seus col·laboradors directes: periodistes, informàtics, suport administratiu… I per acabar tots els que formem la gran família de Vilaweb: els lectors, els blocaires…

Tanco barraca per avui. D’aquí a pocs dies arribaré als 1500 apunts publicats. De fet, el que esteu llegint és el que fa el número 1494. Això, repartit en cinc anys dóna una mitjana de tres-cents apunts per any. A primera vista poden semblar molts però us asseguro que m’han passat com una exhalació.

Gràcies a tothom per seguir aquestes Totxanes i que sigui per molts anys més!!

——————————————————————————————

Mireu aquí el video de l’acte d’ahir.
Mireu aquí el YouTube del tercer aniversari.
Mireu aquí i aquí els dos apunts de fa cinc anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!