Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

14 de maig de 2008
0 comentaris

Manuel Baixauli al Palau Robert.

Aquesta hora sens dubte intempestiva pels meus moderats costums m’agafa enllestint els darrers detalls del text que demà llegiré durant l’acte de presentació (vegeu aquí) de “L’home manuscrit”, una de les millors novel·les en català publicades els darrers anys. El seu autor es diu Manuel Baixauli, es dedica a escriure i a pintar i va nàixer a Sueca -el poble de Joan Fuster i de Josep Palàcios- l’any 1963. La novel·la l’ha editat Proa al Principat i Moll a les Illes. 

De moment “L’home manuscrit” ja porta guanyats cinc premis: el premi Mallorca de fa dos anys i quatre premis més de la crítica. Precisament l’acte de demà és el de la seva presentació pública a Barcelona com a millor novel·la publicada el 2007 a parer del jurat dels Premis de la Crítica Catalana que en l’apartat de poesia va distingir “Casa de Misericòrdia”, de Joan Margarit.  (n’hi ha més)

L’acte es farà a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona i començarà a dos quarts de vuit de la tarda. No cal dir que l’entrada és lliure i que si veniu amb el llibre l’autor us el dedicarà amb molt de gust.

La presentació del llibre de Joan Margarit, guanyador de poesia, la farà el poeta i professor de la Universitat de València Josep Ballester.

És a dir, un valencià presentarà l’obra d’un poeta català i un català presentarà la novel·la d’un escriptor valencià, premiat a Mallorca i publicada per una veterana editorial de les Illes. Qui ho diu que això dels Páïsos Catalans és una falòrnia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!