Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

13 de desembre de 2018
0 comentaris

Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (i 8)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 601 al 700: una tria.

Punt 612:  “Ya puedes desechar esos pensamientos de orgullo: eres lo que el pincel en manos del artista. –Y nada más.  //  — Dime para qué sirve un pincel, si no deja hacer al pintor.” (JME)

“L’home no és un pur instrument en mans de Déu. Això ho diuen sols els qui es passen de rosca en les seves apreciacions, els qui converteixen la religió en un sistema totalitari.” (JD) 

 

Punt 620:  “Si la obediencia no te da paz, es que eres soberbio.” (JME)

“Quan l’obediencia no et deixa tranquil deu ser que t’has prostituït. Hi ha desobediències que són una infidelitat, però no està bé que simplifiquis els casos creient que tota desobediència ho és.”  (JD)

 

Punt 633: “Si eres hombre de Dios, pon en despreciar las riquezas el mismo empeño que ponen los hombres del mundo en poseerlas.”  (JME)

“Si tens el mateix afany a menysprear les riqueses que els homes de món el tenen d’acumular-ne, ets un obsessiu i malalt igual que ells. L’home veritablement religiós està per damunt d’aquestes manies.”  (JD)

 

Punt 639: “De callar no te arrepentirás nunca: de hablar, muchas veces.”  (JME)

“Et pots penedir tant d’haver parlat com d’haver callat. La discreció ho agafa tot.”  (JD)

 

Punt 657:  “La verdadera virtud no es triste y antipática, sino amablemente alegre.”  (JME)

“L’alegria del virtuós oficial és antipàtica. La virtut de debò és il·legal moltes vegades i no és precisament l’alegria la que la defineix.”  (JD)

 

Punt 665: “Quiero que estés siempre contento, porque la alegría es parte integrante de tu camino.  –Pide esa misma alegría sobrenatural para todos.”  (JME)

“Qui viu sempre alegre és que ha perdut el camí. L’home està condemnat a situacions doloroses; però tampoc no s’han de viure tràgicament.”  (JD)

 

Punt 681:  “El día que te levantes de la mesa sin haber hecho una pequeña mortificación has comido como un pagano.”  (JME)

“Els pobres la fan sempre, la mortificació a l’hora de menjar; els rics, per més que la facin, no es justifiquen.”  (JD)

 

Punt 696:  “Si recibes la tribulación con ánimo encogido pierdes la alegría y la paz, y te expones a no sacar provecho espiritual de aquel trance.”  (JME)

“Quan les tribulacions fan perdre la pau i l’alegria interior donen més garantia de treure’n profit espiritual.”  (JD)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!