Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

3 de desembre de 2016
0 comentaris

Ciència, música i bona gent: una gran barreja.

Des de fa un temps l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) (aquesta és la seva pàgina web) demana suport a la gent per recaptar fons destinats a la seva tasca d’investigació. Accepten, és clar, el suport espiritual però agraeixen encara més el de l’altre tipus.

Per engrescar a la ciutadania l’any passat l’IRB va promoure un videoclip que em va fascinar i en el qual apareixen gran part dels seus responsables tècnics movent-se al ritme d’una música molt competent.

El podreu veure aquí sota, però abans voldria reclamar la vostra atenció per dos detalls:

* Bona part de la gent que surt amb bata blanca en el clip són de mena guapa i ballen molt bé (bon ull, doncs, el de la secció de Personal de l’Institut)

* Entre el minut 2:07 i el 2:20 apareix el doctor Eduard Batlle, coordinador del Programa d’Oncologia de l’IRB i especialista en càncer de colon. Us recomano que observeu el seu rostre, immutable en començar el fragment fins que tres o quatre segons abans d’acabar s’il·lumina amb un somrís discret però suficient per transmetre els valors (confiança, bonhomia, intel·ligència…) que té per a tots plegats la tasca que allí estan fent.

 

Perquè ho tingueu tot, aquest és el clip que han fet per a la campanya d’enguany:

 

Però el que al meu parer és la perla màxima d’aquest tipus d’iniciatives de maridatge entre ciència, bona música i gent de bé correspon a la campanya que va fer Sant Joan de Déu l’any 2012 per demanar suport en la seva lluita contra el càncer infantil. Un videoclip amb una cançó de Dani Macaco que ens proporciona tres minuts i mig extraordinaris. O, més exactament, inoblidables.

(I si us vaga, col·laboreu. Amb l’IRB i amb Sant Joan de Déu. Seran calés molt ben invertits. Segur!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!