Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

5 de setembre de 2011
0 comentaris

Trobada de saurins.

No, per saurí no em refereixo a ningú que segueixi les doctrines del feliçment oblidat Joan Saura. Segons el Diccionari de l’IEC un saurí és una “persona que amb una vareta a la mà o altre mitjà, endevina o pretén endevinar l’existència d’aigües subterrànies o altra cosa oculta sota terra.”

Els amants del bon cinema us situareu de seguida: “El sur”, de Víctor Erice. Una meravella de pel·lícula que aquest agost…  (n’hi ha més) 

… he revisat en DVD i que explica una bellíssima història en la qual un dels personatges té aquestes virtuts i les exercita amb el suport d’un pèndol i d’una vareta (vegeu la imatge que il·lustra l’apunt).

Si tot aquest curiós i fascinant món us interessa us recomano que assistiu a la primera Trobada de Saurins de Catalunya que es celebrarà a partir de les 10 del matí del diumenge 18 de setembre a Tarroja de Segarra.

Els detalls del programa els trobareu en l’arxiu que he penjat al final d’aquest apunt. La inscripció és gratuïta i sobre el paper tot plegat pinta d’allò més bé. Tant, que l’A. i jo -més una petita colla de bons amics encuriosits pel tema- ja ens hi hem apuntat.

Una de les coses que aquell matí es faran serà la presentació del llibre “Bruixots de l’aigua. Els saurins a Catalunya”, escrit per l’antropòloga cultural Rosa M. Balsebre (vegeu-lo aquí).

Si teniu interès per estar al dia d’aquesta especialitat us serà molt útil aquest Bloc que manté al dia la mateixa especialista que hi ha darrere del llibre i de la cita a Tarroja de Sagarra. A efectes pràctics el Bloc serà també molt útil perquè a mesura que ens apropem al diumenge 18 anirà informant dels aspectes logístics de la Trobada com, per exemple, el dinar.

Una cita que es clourà amb una demostració en directe de la feina d’aquestes persones tocades per una sensibilitat especial.

Serà un diumenge força singular, el 18 de setembre. N’estic convençut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!