Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

12 de març de 2009
0 comentaris

Una espessa tofa de llana al clatell (més encara sobre quaresmes i ramadans).

Empès per la lectura del meu anterior apunt el senyor Carles G. m’envia un correu electrònic des d’una població del cinturó de Barcelona i m’explica que la seva filla de 10 anys, alumna d’escola pública, el curs passat es va convertir en una experta en el Ramadà.“Varen estar-se tota una setmana fent un treball monogràfic sobre el Ramadà perquè a la classe hi havia quatre nens i dues nenes àrabs i la mestra va voler donar a conèixer els detalls i els orígens d’aquest ritual a la resta dels seus companys.”

Pel que em conta el senyor Carles G. un dels dies que la seva filla li comentava la feina que estaven preparant a l’escola se li va acudir d’explicar-li els rituals de la nostra Quaresma. Més concretament el dejuni i l’abstinència.

“Em va semblar interessant que veiés que la majoria de les religions preveuen uns períodes perquè els seus fidels trenquin les rutines de la resta de l’any i els consagrin a la purificació, al sacrifici i a pensar en els més necessitats. I que en la religió catòlica aquests rituals es complien fins fa pocs anys durant les setmanes de la Quaresma.”

El problema, però, va sorgir l’endemà quan la filla del meu comunicant va comentar-li a la mestra que el seu pare li havia explicat que la Quaresma i el Ramadà tenien alguns punts en comú.

“La mestra se’n va desentendre i va continuar a la seva bola sense fer el més mínim comentari. Vista des de la distància no sabria dir si la seva reacció va ser filla de la ignorància o del desinterès. M’és igual, tan preocupant em sembla un motiu com l’altre.”

I vinga llana al clatell…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!