Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

6 d'agost de 2013
0 comentaris

“Tots Sants”: documentar la música.

Aquests dies d’agost, que solen tenir unes quantes hores relaxades, són ideals per entrar en una pàgina web que us recomano amb tot l’entusiasme que sóc capaç de transmetre. És aquesta i es diu “Tots Sants”.

Una pàgina ideal pels amants de la música que es fa a casa nostra. Una pàgina per passejar-s’hi una llarga estona i, sobretot, per veure i escoltar les gravacions de l’apartat “Artistes” on hi trobareu gent com Maria Coma, Adrià Puntí, Sílvia Pérez Cruz, Quico Pi de la Serra, Refree, El Petit de cal Eril, Delafé y las Flores Azules i una bona pila més.

(n’hi ha més)

En el text en el qual es presenten -que us reprodueixo just aquí sota- queda ben explicada la idea que hi ha darrere d’aquesta empresa. Idees i bon gust al servei dels nostres músics. Tot un plaer…
“Tots Sants és un projecte de la productora audiovisual Elsabeth Produccions, Jordi C. Corchs, d’Infusiones Musicales, i el periodista Roger Roca, dut a terme amb la col·laboració dels estudis de so La Casa Murada, a Banyeres del Penedès. Vam descobrir l’estudi l’any 2011, treballant en la gravació d’un documental sobre Adrià Puntí que un dia, no sabem quan, veurà la llum.

El projecte respon a una idea molt senzilla: documentar la música que es fa als nostres dies amb la major fidelitat possible i respectant l’essència de cada artista. Ells toquen el que els ve de gust -peces inèdites, versions noves de cançons antigues- i nosaltres els gravem. No ho fem en un lloc qualsevol: perquè el més important és la música, Tots Sants es fa en un estudi de so. Tampoc és un estudi com els altres. Entre els murs de pedra d’aquesta masia del segle XIII, als afores d’un petit poble del Penedès, es respira alguna cosa especial. Pregunteu-ho als músics que hi han estat.

Algunes d’aquestes sessions es convertiran en discos, com el que Raül Fernàndez va gravar per celebrar els 10 anys de vida del seu projecte Refree. El disc, viament, es diu Tots Sants. D’altres hauran servit perquè els músics provin coses que no han pogut fer mai fins ara en un estudi. Algunes viuran només aquí, a Tots Sants.

L’arxiu de Tots Sants anirà creixent. La primera sessió va ser la de Zahara. Un dia ens agradaria poder portar Wayne Shorter a l’estudi. I Franco Battiato. I si pot ser, junts. Qui sap. Ens encomanem a Santa Cecília de Roma.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!