Les cançons llargues: “In-A-Gadda-Da-Vida”, Iron Butterfly (1968).

(La sèrie comença aquí)

“In-A-Gadda-Da-Vida”, aquesta cançó de nom tan estrany (i que, pel que conta la llegenda, és una manera complicada de pronunciar la frase “In a Garden of Eden”), va ser enregistrada el 1968 en el segon disc del grup nordamericà Iron Butterfly.

És una peça de disset minuts que ocupa íntegrament la segona cara del vinil original i que és pràcticament instrumental ja que la lletra  –molt breu i, com comprovareu, amb poques opcions de guanyar el premi al text més original de l’any–  es canta només al principi i al final del tema.

In-A-Gadda-Da-Vida

In a gadda da vida, honey
Don’t you know that I’m lovin’ you
In a gadda da vida, baby
Don’t you know that I’ll always be true

Oh, won’t you come with me
And take my hand
Oh, won’t you come with me
And walk this land
Please take my hand

A la Viquipedia hi ha força informació sobre la banda (aquí) i sobre la cançó (aquí).

Tant un article com l’altre estan redactats amb força trellat i, per tant, us en recomano la lectura atenta mentre, de fons, escolteu la base de baix i guitarra que va de punta a punta i que donen a aquesta cançó d’Iron Butterfly aquella atmosfera tan especial que li ha permès saltar damunt de totes les fronteres de les modes i de les èpoques.

En resum: una gran cançó llarga que us ofereixo en les dues versions que hi ha a You Tube. Gaudiu-les abans que les retirin de la circulació:

(La sèrie continua aquí amb més cançons llargues)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *