La ronya del catanyol: muts i a la gàbia!

Continuem, com sempre, a l’empara del mestre Pau Vidal, autor del llibre “Catanyol.es” (Barcanova, 2012) de lectura imprescindible. Un llibre que, tal com ens explica aquídemostra que, encara que sembli mentida, el catanyol té cura. És una crosta que en major o menor mesura tothom porta enganxada a la sola de la sabata i de la qual fóra bo que ens anéssim desprenent. Tot és qüestió de posar-s’hi:

324. Una novel·la de misteri

EXEMPLE D’ÚS: “No era capaç d’articular paraula.”

ÚS CORRECTE: “No era capaç d’articular ni una sola paraula.”

EXPLICACIÓ:  Clàssica elisió calcada del castellà. Igual que en la forma menys emfàtica “No decía palabra”, que en català ha de ser “No deia res de res / ni piu” o, canviant l’esquema, “No badava boca“, “Callava com un mort” o per l’estil.

——————————————————————————————————————–

(Si voleu veure tota la sèrie “La ronya del catanyol” feu clic aquí)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *