estereofònicx

Això és el subtitel

EEUU’s burning baby (MC5)

Publicat el 9 d'octubre de 2008 per frap

El passat dimarts VilaWeb va publicar un reportatge sobre la contracultura d’esquerres i la lluita armada existents durant els anys 60 i 70 als EEUU. MC5 és un grup de música proto-punk molt influent que va formar part d’aquesta contracultura. De fet, els White Panthers (Panteres blanques), nom que pot portar a equívocs ja que no eren pas una colla de racistes blancs, ans al contrari, era una versió blanca dels Black Panthers (Panteres negres), doncs van néixer com una espècie de grup de fans de MC5. El famós activista polític John Sinclair va ser un dels fundadors dels White Phanters i també manàger dels MC5.

“El capitalisme està obsolet -està basat en dos horribles nocions de propietat privada i competitivitat, els quals han de desaparèixer ara mateix-. I el punt d’això és que ja és hora de que desapareguin, perquè avui no hi ha més lloc per aquesta vella merda al món. La gent s’ha d’unir, no separar-se. La gent ara està encallada en feines de merda, en escoles de merda, en cases de merda, en matrimonis de merda, en escenes econòmiques i socials de merda, i no hi ha necessitat de res més. La major part de les feines que existeixen actualment són inútils i anti-humanes, i podrien desapàreixer immediatament tan aviat com la gent prengui el poder i les maquines siguin alliberades de fer tot el treball.”
John Sinclair – “Guitar Army

Entre altres, hi ha dues bandes actuals que m’agraden i que podríem dir que són hereves dels MC5, una és del nostre país, els Tokyo Sex Destruction de Vilanova i la Geltrú, gairebé més famosos a fora que dintre de les nostres fronteres i on tots els components tenen el cognom “Sinclair”, per què creieu que és? L’altra és la banda sueca The (International) Noise Conspiracy (1), líder de la qual n’és el polifacètic Dennis Lyxzén, ex-cantant de Refused (2) i The Lost Patrol Band (3), bandes totes elles amb una forta càrrega política a les seves lletres.

“Well, there were fire bombs bursting all around, people, Ya know there were soldiers standing everywhere.
I said there was fire bombs bursting all around me, baby, Ya know there was National Guard everywhere.
Ah can hear my people screaming.
Sirens fill the air, fill the air, fill the air.”

MC5 – “Motor City Burning”

Kick Out The Jams

Publicat dins de directes | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.