estereofònicx

Això és el subtitel

Pas Petit

Desde la terraceta de casa veiem el riu Bidasoa fen-se badia i el pont internacional ( entre l’Estat francés i l’Estat espanyol ) a on, fa ara 75 anys, va ser entregat com a trofeu de caça major, el president de Catalunya, Lluis Companys, pels nazis alemanys d’en Hitler als nazis espanyols d’en Franco.

Tambè veiem el txoko de, la molt estimada per aquí, Eva Forest a la badia -allá a on es van lliurar les seves cendras-.

D’aquest trocet d’Euskal Herria, uns apunts sobre Catalunya.( que molt conec i molt m’estimo).

La nit de les eleccions catalanes vaig pensar amb emociò que aquell 27S feia un prexiòs capicua amb el sí a la independència dels 72 diputats,…27S-S72, per tirar endavant un molt merescut projecta d’emancipaciò colectiva cap a la Repùblica catalana. Aquesta majoría parlamentaria favorable a la creaciò d’un nou Estat d¨Europa – guanyada a puls i amb grans dificultats desde fa molt de temps per tants catalans d’avans, i guanyada amb vots i entusiasme per tants catalans d’ara- ja es un gran tresor a les mans en sí mateixa.

Que Catalunya torni a ser plena, segui cadenes i vagi endavant es un clam de molts mès pobles. Ho necesitem tots a l’Estat espanyol i al mòn.

Aquesta impresionant revolució democràtica i pacífica que la majoría de la societat civil catalana está protagonitzant, está fen que Catalunya sigui el paìs petit mès a tocar meta de mostrar que “democracia” significa, sobre tot, protagonisme de la ciutadanía i respecte riguròs de la seva voluntat majoritaria, o, el qu’es el mateix, gobernar-se els pobles a sí mateixos.

De moment el procès d’alliberament está aturat. La figura i funcions del president i el tan sacralitzat “qui”( que deia en Jaume Soler ) a la presidencia, está sen la causa de tots els mals i fa anar el procés per capítuls…

De fora de Catalunya no s’entenen, encara menys, algunas cosas com:

No poden esperar les diferencias i enfrontaments ideológics a la part en que es redacta la Constituciò catalana de la nova República ?

Totes les veus, sensibilitats e ideologías es necesitaran per elaborar-la, es de pensar.

Dels assemblearis de les Cups que’s reuniran pasat sant Esteve…

Si es tracta de fer una república nova, justa e igualitaria a on Goberneu-vos volgui dir fer de la participació ciutadana, l’ho mès relevant i de la voluntat majoritaria, mandat, no trobo molt edificant com a práctica revolucionaria, l’imposar la voluntat d’una minoría de ciutadans, que representeu, a tota una majoritaría del poble catalá, que han donat el mandat de fer l’indepéndencia amb el seu vot també.

Aquestas maneres que adopteu, son com els tics dels privilegiats de sempre, que tant odiem tots, perque suposen exercir abús de poder ( aritmétic ara ) sobre la resta de personas. Molt contrari al desitjat respecta a la voluntat majoritaria.

Peró, que hi farem…que s’ha de parlar mès..? dons, que es parli, pero, si-us-plau,amb ritme i swing per fer-ho soportable…

Si els representans polìtics sortits del 27S, voleu i sabeu (amb saviesa) portar endavant el mandat majoritari del poble de Catalunya, sì que moltes i molts, farem una gran rialla solidaria a tot arreu…!!!

Vingan ja…no cardeu amb tanta pusillànime inacció…!!!

Que la paciència es la mare de les ciencies i les independències, ja ho sabiam i aixó tambè desde Catalunya ho esteu mostran, ara qu’es l’hora…-quin hora dius que es…?- aviat les 17’14….

Forta abraçada d’endavant …Visca la Terra !!! i Visca els països catalans !!!

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari