estereofònicx

Això és el subtitel

Altres veus: “Borgman”, d’Alex Van Warmerdam

Publicat el 13 de juliol de 2014 per frap

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre Borgman, d’Alex Van Warmerdam.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

FOTO Borgman, d’Alex Van Warmerdam


(..) un thriller d’humor negre, elegant execució i substrat surrealista sobre una família burgesa que veu capgirada la seva seguretat després de l’arribada d’aquest foraster (..) Van Varmerdam acaba jugant amb uns elements excessivament arquetípics que no triguen a desgastar-se (..) Malgrat algunes imatges poderoses, la proposta acaba esdevenint una provocació excessiva, superficial, previsible i caduca(Eulàlia Iglesias, Borgman, diari Ara, 11.07.2014)

(..) una al·legoria sobre com la presència del mal penetra en el cor de la societat europea i destrueix tots els seus privilegis. Darrere aquesta faula que va d’allò terrorífic cap a allò satíric es pot veure fàcilment una reflexió sobre la crisi econòmica, en què el sadisme dels personatges serveix per posar de relleu les falses quimeres generades pel benestar (..) Borgman es mou entre el cinema de terror, el conte infantil i la sàtira per voler convertir-se en una peculiar obra d’autor. La barreja d’estils no acaba de funcionar. La faula sembla esgotar-se en els primers moments(Àngel QuintanaEl dimoni i la societat del benestar, diari El Punt Avui, 11.07.2014)

(..) Miŀlimètric i fascinant exercici d’estil sobre les formes de domini i poder, sobre la manipulació, ‘Borgman’ es converteix en un malson quotidià d’una incomoditat latent(Josep LambiesBorgmanTime Out Barcelona, 11.07.2014)

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari