Un altre blog

Anna Oliver Borràs

Solidaritat a Monòver

0

Demà, 1 d’octubre a les 19h estarem al Casal Jaume I de Monòver, presentant el projecte de Solidaritat Catalana per la Independència, donant a conèixer que al País Valencià existim i que estem treballant per a que el discurs independentista es visibilitze, més.

L’objectiu de les xerrades és el de sempre, trencar les partes virtuals, pendre contacte amb la gent i poder intercanviar opinions, no deixant-nos enlluernar per la xarxa i les seves teòriques virtuts comunicatives. Però és també un altre, més ambiciós, i és trencar la inèrcia cap a la postura que pot considerar-se “util”, a imitació de l’inútil vot útil.

És facil deixar-se arrossegar per la creença que primer cal fer País Valencià, abans que Països Catalans, que cal crear una base conscient abans d’espantar a ningú amb exigències maximalistes allunyades de la realitat quotidiana. Però és més senzill encara deixar en evidència eixe discurs, per què on ens han dut tants anys d’autonomisme? Quin contrapes pot oferir un autonomista a una majoria absoluta espanyola? I més quan els autonomistes son ells mateixa espanyols? Quin sentit té un independentista comportant-se com un autonomista?

Probablement hi ha qui pensa que els que estem de més som nosaltres, per nouvinguts destorbadors, però el cas és que ni som nous ni l’ànim és el de destorbar, sinó el de construir.

Per tant, si vols, demà tenim una cita.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Provocació

0

Diu l’alcalde d’Algemesí, del PP, que el fet que els antitaurins es manifesten contra les jonegades és una provocació.

He estat en diverses ocasions a les concentracions que convoca Folgança, en la darrera ocasió que vaig estar ens limitarem a posar-nos a un cantó i exhibir les pancartes i cartells contra la tortura. I això ens suposà que ens escridassaren colles de joves envalentonats per l’alcohol i no tan joves, alimentats de puro i carajillo de Soberano, un despropòsit que obligà que la policia fera un cordó i ens apartara a nosaltres, la gent que patia les increpacions, cap a les afores.

Certament hi havia música subversiva, unes dolçaines i tabals, que s’empraren contra els insults, fent que la música sonara per damunt dels improperis, calmant a les feres.

Enguany no he estat allà, i he vist a la premsa que ja directament els han obligat a fer una marxa poc més que per l’extraradi, quan més lluny millor, no siga cosa que el poble ho veja i desperte la consciència, degué pensar l’alcalde, que considera que exercir el dret a la manifestació i la discrepància és provocar.

Un pensament mol estès, per què justament a Carcaixent, l’alcaldessa que també és del PP, deu pensar el mateix, que hi ha gent molt provocadora, mala gent que vol fer festes alternatives, i nyas coca, les ha prohibit.

Tot plegat em provoca grans dubtes: quina és la mantellina que m’he de posar per anar als bous i a les processons? Negra? Blanca? No voldria jo, anar provocant per ahí, així que us deixe, que vaig a fer-me el pirri.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Som valencians

4

Avui es celebrava a la sala 18 de la Ciutat de la Justícia de València, el judici de faltes contra Juan García Sentandreu i els seus acòlits pels fets que ocorregueren a l’hotel Astoria, quan Solidaritat Catalana per la Independència es presentà a València.

Que va passar aquell dia, ja és conegut. Que ha passat avui em sembla més interessant de contar. I el que ha passat ha estat que s’han notat absències de gent que reclama la germanor quan son ells els atacats, però que avui no se’ls ha vist on tocava estar, com tampoc se’ls ha vist denunciar aquest tipus d’agressions al Jutjat, sols fan declaracions a premsa, i fan bullir l’olla cibernètica, però el que es diu arromangar-se i clavar-se en el fangar, poc.

També ha resultat interessant, que el Sr. García, imputat s’haja hagut de defensar a si mateixa i a la resta, és veu que no dona per a més la cosa. I que ho haja fet parlat tot el matí en castellà, i sols per a quatre frases tòpiques a final de l’al•locució, hi ha emprat el valencià. Menys mal que ells son els grans defensors de la llengua!! Amb amics així, no li calen enemics.

Previsible ha estat, també, el comportament de la justícia espanyola, volent ignorar el fet fonamental que estem davant actituds motivades per la discriminació ideològica, que com mai tenen una resposta sancionadora no tenen aturador. Pot ser quan vinga a crear-se una fiscalia especialitzada i/o prendre seriosament aquesta violència, ja siga massa tard.

Amb tot, el millor ha estat la declaració d’una de les imputades, que si estiguérem a la transició perfectament podríem anomenar-la de tiamaria, segons aquesta dona, ella va als actes convocats pels nacionalistes per escridassar-los, dues vegades: Som valencians, som valencians!!

Estava de públic i no he pogut dir-li: clar dona, com nosaltres: Som valencians, la nostra manera de ser catalans!!

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Una Diada diferent

0

Aquesta Diada que hem acabat de passar, ha estat per a mi diferent, per molts motius. No era la primera vegada que Solidaritat participava a l’homenatge a Rafel Casanova, però sí que ho feia com a membres del Parlament de Catalunya, i el mateix a Girona. I no va ser malgrat això un homenatge protocolari i anodí, pel contrari, des de que els mossos ens deixaren passar les tanques de separació i els d’Unió entengueren o els ferem entendre, que no podien blocar el pas a la nostra gent (que volien fer creure que no ens acompanyava ningú?), poguerem avançar cap al monument al crit de INDEPENDÈNCIA, que almenys jo fins aleshores no vaig escoltar (i per la reacció de la premsa, sembla que tampoc la resta l’havien escoltat), i varem poder acompanyar a l’esforçada banda que interpretava una vegada més els Segadors, per què la lletra d’aquest himne és en ella mateixa un crit a l’esperança d’una nació independent.

Abans, la nit anterior, haviem participat als actes del Fossar de les Moreres, lloc emblemàtic de resistència i lluita pels drets nacionals, i allà on hi ha tants valencians soterrats en defensa de la capital i del país, vaig tindre l’honor d’encetar els parlaments de Solidaritat Catalana per la Independència.

Que els vaig dir? No ho sé replicar ara, tinc la costum de no escriure el que vaig a dir siga quin siga l’acte i tampoc sé doncs reproduir-ho fil per randa, sols puc dir que el vaig dir era el que sentia i pense, que era emocionant per a una valenciana que havia visitat ja feia anys eixe Fossar, i havia participat com a públic en l’acte, poder adreçar-me als que aquella nit estaven allà, per a dir-los que ès fixen en la nostra lluita pel valencià a l’escola i que es neguen a renunciar, pactar o a fòrmules de consens davant l’atac furibund espanyol contra la nostra senya d’identitat nacional: la llengua. Fer-ho no els durà res bo. I per a recordar-los que no poden, no podem, bandejar al País Valencià del projecte nacional, per què deixar fora a les Illes, a la Franja de Ponent, a la Catalunya Nord o al País Valencià és caure al parany autonomista, com si no forem una sola nació.

Finalment, els vaig dir que abandonen la idea de que encara no és hora, que no és el moment i que cal treballar altres fases abans de parlar d’independència, per què com havia recordat un company feia unes hores, el nostre estimat Pedrolo ja ens digué que no és pot demanar paciència a qui esta patint, i nosaltres ja fa massa anys que estem patint.

Els parlaments del matí de l’11 novament al Fossar, amb Núria Cadenes i Josep Guia, clars i directes com sempre, i la manifestació del vespre on feia goig veure el bloc de SI i la quantitat de gent que vingué a veure, fotografiar i afegir-se a la nostra pancarta Des del País Valencià Junts per la Independència, fou el colofó perfecte a un intens cap de setmana reivindicatiu.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Clar i en català!!

0

Avui he comprat un joguet al meu nebot rebel, i per més voltes que li he fet a la caixa no hagut manera d’entendre res del que allà havia escrit, tot estava en llegua estrangera.

Desprès he tingut que fer una reserva a un hotel, a Barna, i al formulari em demanaven que indicara l’hora d’arribada, però que ho posara en anglès.

He acabat la vesprada al fútbol, acompanyant al meu altre nebot, i allà estava l’entrenador parlant als nanos en castellà.

De veritat hi ha qui es creu de bona fe que el català no precisa polítiques de protecció i normalització? Doncs, sols des de la mala fe pot dir-se una cosa semblant.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari