Un altre blog

Anna Oliver Borràs

On estava jo? #RTVVnoéstanca

La mescla entre el caràcter mediterrani del pensat i fet i l’educació judeocristiana que arrastrem, esta fent estralls aquests dies ràdiotelevisivament convulsos. Sembla que la gent té necessitat d’escoltar els “mea culpa” i veure com públicament es demana perdó per no haver estat a l’altura del poble. La gent tan acostumada a veure la palla en l’ull de l’altre accepta més malament veure la biga en el propi, i així ens va.

 

Sembla que haja passat un segle en compte de dies des de que Fabra El Nomenat i mai votat, decidirà que si no podia seguir tenint el joguet el trencava abans de tornar-lo. I dit i fet, anuncià amagat darrere un paper, per nota de premsa, que RTVV es tancava.

 

I el terratremòl inicial de solidaritat envers la gent treballadora de la ràdio televisió valenciana, ha deixat escletxes per on ràpidament s’han colat les crítiques: que si abans tenien que haver parlat, que si era un altaveu del PP, que a bones hores denunciar la manipulació, que si on estaven quan açó o allò …

 

I sincerament a mi els ulls em roden i l’angunia em revolta. Primer per què és mostrar molta ignorància dir això, quan probablement no s’ha fet costat a cap de les moltíssimes protestes que precisament els i les periodistes han fet en defensa d’una ràdio televisió pública, en valencià i de qualitat.

Però sobretot per què jo giraria el focus i em preguntaria: on estava la societat quan a les víctimes del metro? On estaven eixos crítics que necessitaren que un programa de televisió els diguera el que havia passat al costat de casa seua, quan a més el programeta de marres es basava en tota la investigació i el publicat per periodistes valencians? On esta tot el món quan hi ha manifestacions del món de l’ensenyament? Ah, no, que això és cosa dels mestres .. On esta la ciutadania quan les plataformes en defensa de la sanitat pública fan actes? Ah no, que això és cosa dels matasans … On esta el veí del quart quan les feministes (sols elles, massa vegades) denuncien la violència masclista? Ah no, que això és per què ara s’exagera molt amb tot això. On estaven quan es denunciava l’especulació i el dany irreversible al territori? Ah no, que això son quatre ecologistes tremendistes. .. I quan s’ha encerclat la Generalitat per a denunciar la corrupció? I quan s’han fet concentracions davant els ajuntaments per demanar transparència? I …

 

Clar que RTVV no ha estat modèlica, i clar que malgrat la xicoteta revolució d’aquests dies ara tampoc em sento representada en un mitjà que insisteix en parlar de Comunitat valenciana, o que continua citant a un debat sols als grups parlamentaris, o que segueix sense donar veu a qui fou injustament acomiadat amb l’ERO il·legal.

 

Però és que no es tracta d’això, es tracta de dir prou a aquest govern acusat de corrupció, balafiador, espanyolitzant i submís a les ordres del Govern central, prou a aquests polítics que manen i ordenen com si el País Valencià fora el corral de la Pacheca, com si nosaltres forem un ramat que ara el fas pastar ara el degolles per menjar-te’l si cal.

 

Estic cansada de gent que s’enlluerna en lluites llunyanes i que gira l’esquena a les que li exigeixen mullar-se, pendre partit, fer costat.

 

M’agradaria molt doncs, que demà els carrers de València, Castelló i Alacant s’inundaren de gent, al costat dels jupetins rojos, en solidaritat i reconeixement a la gent que malgrat totes les repressalies i pressions no ha estat amordaçada i ha aconseguit ser l’altaveu d’una societat massa vegades complaent amb el govern.  1. Aqui el què tenim, i hem tingut d’empassar-nos durant segles, és educació catòlica romana. D’aquest fet hem quedat empaltats de la mentalitat de que ningú és responsable dels seus actes, de que s’ens ha de donar tot fet, i de que la culpa és de l'”altre”, mai pròpia.

    Aquest pais haguès anat d’una altra manera si tinguessim la mentalitat “protestant”, la dels paissos del centre i nord d’Europa o dels EUA.

    I relatiu a la RTVV, hi veig molt de pilitiqueo amb tot plegat (com a TV3, també). Aqui tothom vol adoctrinar segons la seva concepció política, i així ens va i els va als periodistes i als [soferts] televidents.

    Atentament, i bon dissabte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per OBorrasAnna | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent