Un altre blog

Anna Oliver Borràs

Rus Alcalde Perpetu

3
Publicat el 10 d'agost de 2012

A les desset hores de l’11 de desembre de 1946, Xàtiva com moltes altres ciutats i pobles de l’Estat atorgava tota classe d’honors i titols al genocida Franco, no feien falta massa tràmits, una reunió extraordinària de la comissió gestora de l’ajuntament franquista d’aleshores fou suficient.

Avui, a hores semblants, el plenari de l’Ajuntament de Xàtiva ha convertit a Rus en alcalde democràtic perpetu, malgrat que és suposava que es tractava de retirar els honors mal atorgats al franquista anterior.

Quan la gent es pregunta perquè gent tan brofega,  tan pèsima, com Rus o Rita encara governen i una i altra vegada eixen reelegits, especialment quan s’ho pregunten “les esquerres”, és que ni s’adonen del que tenen com enemic polític. Aquestos sense llegir als neurobiòlegs, gurus de la política actual,fan el que aquells recomanen: connecten amb el món de les emocions del públic, del seu electorat, i sense arguments et desarmen, mentre que la resta navega com pot en un marasme de confusió, trencant les amarres amb l’electorat.

Avui Rus ha fet una nova demostració d’això. Davant la proposta d’Esquerra Unida de que se li retiren els honors a Franco, proposta que comptava amb l’acord de l’oposició (PSOE i Compromís), ell ha retrucat demanant-los que accptaren també retirar el nom de País Valencià a una plaça de la ciutat, al·legant que si un jutjat havia dictaminat que els honors contravenien la llei de la memòria històrica, un altre havia resolt que la denominació del País era Comunitat Valenciana, i cap altra. I sorprenentment els ha furtat la cartera, per què va i “les esquerres” ho han acceptat. Increïble.

Decepcionant, no sols pel poc respecte que han mostrat al seu electorat, al seu País, sinó sobretot per què no s’han adonat que estaven redirigint-los el debat, la qüestió no era que deien els tribunals en aquest o altre cas, sinó l’infamant dels titols a Franco. Considerar que ambdues coses eren comparables, i que atemptaven a l’ordenament jurídic, no sols és fals sinó vergonyant.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari