Un altre blog

Anna Oliver Borràs

Voluntaris pel referèndum 9n 2014: una oportunitat per al País Valencià

0
Publicat el 25 d'abril de 2014
Des que s’ha iniciat l’anomenat procés d’independència de Catalunya, d’una part d’ella és clar,  sobre el tauler ha estat per part de la gent independentista, de la resta de territoris catalans i de les organitzacions clarament independentistes, la pregunta sobre què ocorrerà amb ells si finalment s’assoleix la independència del Principat.

Inicialment no deixaven de ser disquisicions teòriques, guaitaven les pors i s’alertava que en el cas del País Valencià quedaríem òrfens, poc més o menys com digué el ministre espanyol, escoltant aquests endevinadors de mal averany et podies veure voltant per la galàxia, ‘desnortada’, fent tombs en haver-te arrancat una part de tu … Tanmateix, el temps discorre i, fa que aparega la realitat del nostre país, que alimenta els moviments socials i que malgrat les moltes envestides que pateix per ser terra de frontera, ha resistit.

 
Primer foren les manifestacions de l’11 de setembre, on malgrat ser un dia laborable ací, cada vegada més gent puja a manifestar-se i gaudir del dia de reivindicació nacional. Sense oblidar la caterva de gent del País que viu i treballa al Principat i que forma part del moviment independentista allà. Després ha estat l’aparició d’estudis sobre l’espoliació fiscal que patim, i no ja des de partits independentistes sinó des dels sols nacionalistes o el que és més simptomàtic que el discurs ha foradat pedra, des de la patronal. I sols cal recordar, el darrer 11 de setembre i la cadena humana a Vinaròs, es va deixar clar que malgrat les prohibicions, existim, i seguim lluitant per la reunificació nacional.

Tampoc es poden oblidar les declaracions dels espanyols, amb què se’ns adverteix del perill de “contaminació” de l’independentisme a les nostres terres, ells tenen clar que l’onada s’expandirà.

Ara, amb el no del congrés espanyol a la celebració de la consulta, cal que la voluntat del poble es manifeste més clarament, que faça evident als partits què hi ha al Parlament català, que no acceptarem un subterfugi i que no poden allargar més la declaració d’independència. La V de victòria, de votar i, per què no de (País) Valencià que l’Assemblea Nacional Catalana proposa per al pròxim 11 de setembre ha de tindre translació en resultats el 9 de novembre.

Per espentar en aquest sentit, des de Solidaritat s’ha impulsat la campanya voluntaris/es pel referèndum, i trobe que és una oportunitat magnífica per a nosaltres passar al plànol actiu de participació del procés d’independència. Inscriure’s a la web, formar part del projecte és una forma senzilla, directa i engrescadora de mostrar que efectivament fem desobediència a les lleis espanyoles i de fer visibles els Països Catalans.

Pots fer-ho ací: www.voluntaris9n2014.cat

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari