Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

12 de desembre de 2011
0 comentaris

Un llibre perfecte per a l’amic invisible.

Ja he explicat en diverses ocasions (vegeu aquí) la meva tirada a fer llistes (*) de les coses més insospitades (carn de psicoanalista, no cal que m’ho digueu que ja ho sé). Per això, quan vaig veure l’anunci d’un llibre que contenia “142 llistes imprescindibles per organitzar-se millor el dia a dia” em vaig dir: “Joan, aquest  llibre l’han fet pensant en tu”. I me’n vaig anar corrents a comprar-lo.

El llibre es diu “El mètode checklist” i, efectivament, és una petita meravella que aplega llistes sistematitzades de coses necessàries a tenir en compte en àmbits de la nostra vida tan diversos com els viatges, la sexologia, les recomanacions culturals, la vida familiar, la salut o l’economia, entre molts altres.

Les autores de la idea són dues senyores de les quals no tenia fins ara cap notícia però que després de llegir les seves presentacions en el llibre…  (n’hi ha més) 

… les considero gairebé germanes de sang. Ànimes bessones, vaja.

Us les reprodueixo, que són breus:

* Natàlia Foguet és filòsofa i conflictòloga. Emprenedora i galerista d’art contemporani. Viu a Barcelona. S’ha passat la vida fent llistes.

* Martina Ros és filòloga. Ha exercit d’editora durant molts anys. Emprenedora i fundadora de Doing Books, una plataforma de creació d’idees i de scouting d’expert per a llibres. Fa temps que hauria d’haver posat en pràctica el mètode checklist a la seva vida.

La presentació es clou amb un paràgraf d’allò més sucós: “Les dues es declaren anarquistes espirituals, però ara el mètode de les llistes les ha convençut que una mica d’organització pot contribuir a treure més suc a la vida.”

“Excusatio non petita, accusatio manifesta”, que diria el clàssic.   

El llibre ha sortit dintre de la col·lecció Labutxaca del Grup 62 i, meravella de meravelles, l’han relligat amb tapes dures i una goma elàstica per tancar-lo o marcar el punt just on hem aturat la nostra lectura. Talment com els quaderns de can Moleskine.

Després de tot el que he dit sobre “El mètode checklist” encara em queda la cirereta final: el preu de 10 euros que, a part del benèfic profit personal que pot generar la seva lectura, el fa idoni per resoldre amb nota ben alta compromisos tradicionals d’aquestes germanívoles dates com l’entranyable “amic invisible”.  Feu-me cas: triomfareu.

—————————————————————————————–

(*) Ja que parlo de llistes deixeu-me que us recordi que, com d’habitud, el dimarts 27 de desembre penjaré la llista de les cançons catalanes de 2011 que més m’han agradat i que el diumenge 1 de gener penjaré la dels millors discos catalans de l’any que ja haurà acabat. 

Si us pica la curiositat o us fluixeja la memòria entreu aquí i aquí i trobareu les llistes de 2010 i anteriors. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!