marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

26 de juny de 2013
0 comentaris

ELS CARRERS DE PALMA, DE GABRIEL BIBILONI

Avui dimecres, 26 de juny, a les 20.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura, tendrà lloc la presentació del llibre “Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat”, de Gabriel Bibiloni, lingüista i professor titular de la UIB. Hi intervindran Gaspar Valero, historiador, i autor del pròleg; Nanda Ramon, exregidora de Cultura de l’Ajuntament de Palma; Lleonard Muntaner, editor; i l’autor del llibre. 

 

“Els carrers de Palma” recull en llista alfabètica tots els carrers de tot el terme municipal de Palma, amb l’historial toponímic de cada un i una descripció dels edificis i altres elements arquitectònics més rellevants. D’aquesta manera, l’obra és un tractat de toponímia urbana i una guia de la ciutat. Acompanyat de mapes que mostren els límits de les antigues possessions, convertides ara en barris, i de plans on se superposen la trama urbana antiga i l’actual de certes àrees del centre històric.
L’obra és el resultat de la dedicació de Gabriel Bibiloni a l’estudi de la toponímia urbana de Palma, relacionada amb la seva tasca de col·laboració amb l’Ajuntament de Palma durant algunes legislatures i d’ençà dels inicis de la democràcia.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.