Arxiu de la categoria: General

Oficina del Canvi Climàtic de la Batlia de València

El dia 14 de novembre de 2018 va eixir el resultat del Concurs per a l’elaboració del Projecte i Execució de l’Oficina del Canvi Climàtic de l’ajuntament de València. Oficina que està regida per la Fundació Observatori del Canvi Climàtic. Podria dir que l’hem guanyat, però no ha estat així. Una sèrie d’imponderables ho han impedit.

I va estar la nostra proposta la adjudicatària d’aital competició.

Però no va poder-se portar a cap. Circumstàncies estranyes ho han impedit. Silencis pregons així ens ho indiquen, si més no, certa renuncia a reproduir el concurs, aquesta vegada sense publicitat i en una tria de 5 empreses de dubtosa inclinació envers l’activitat front el canvi climàtic, la sostenibilitat, la producció d’energia provinent de fonts inexhauribles.

Parcel·la R-10. Santa Anna. Gandia

Concurs parcel·la R-10. Sant Anna. Gandia.

Solució elaborada en els darrers 4 dies abans de finalitzar la competició.

Amb una setmana més hagués estat molt més definit i complert.
Anem atrafegats  🙁

 

La pieza insertada es de huella rectangular en una relación entre largo y ancho próxima a la sección áurea, en edificación abierta. Orientación prácticamente E-O. Quedando los lados más largos a cara sur y norte. El régimen de vientos que indicamos en el siguiente esquema nos lleva a crear un diseño donde el viento sea un aliado para disminuir la incidencia solar y crear canales para reducir la temperatura y el bochorno estival. Aderezado con la implantación de vegetación.

Se pretende es marcar un hito referencial entre las otras promociones del entorno. Establecer un equilibrio entre intimidad y los espacios abiertos en su interior. Un reequilibrio entre una atmósfera urbana y la rural. Una dialéctica entre el individuo y la colectividad, asimismo como una invitación con sus amigos y vecinos del bloque como de sus vecinos para generar comunidad y barriada. Delimitando lo íntimo y abriéndose a la actividad colectiva. Abriéndose al interior con un gran patio que permite sentir la comunidad y a la vez abrirse hacia el espacio urbano del entorno. Se parte de un bloque edilicio rasgado por su mitad devenido en dos bloques gemelos.

Dando lugar a 30 VPO, 4 de las cuales son dúplex.

Creando espacios comunes que comparten actividades cotidianas y logísticas. Lavandería, ludoteca infantil, sala de juegos, de reuniones, espacios de encuentro de jóvenes en las terrazas cubiertas y compartir el máximo de instalaciones comunes como si de una pequeña Hoff se tratara pues se trata de apoyar la creación de una Cooperativa de Vivienda.

Como estas agrupaciones no tienen por qué ser homogéneas se han creado diversas tipologías de unidades familiares en función de la diversidad familiar actual. Creando desde unidades de habitación individuales o de pareja hasta con 3 dormitorios abarcando el máximo abanico de posibilidades.

 

La Construcción ideada se basa en la prefabricación industrializada de componentes.

Estructura de Hormigón armado prefabricado incluso los muros de contención de sótano. Estructura portante volada y forjados de losas nervadas prefabricadas.

Muros exteriores de hormigón visto con cara interior de capas de aislamiento y tabiques de cartón-yeso sobre subestructura de perfilaría tipo Pladur. Falsos techos igualmente.

 

Oscurecimiento: incorporación de persianas correderas de acero galvanizado por inmersión sobre guías entre forjados que permitan crear fachadas dinámicas frente la incidencia de agentes climatológicos.

Todas las instalaciones transcurren por el falso techo de los corredores que han subido por los huecos rectangulares creados entre los tramos de escalera junto a los pasillos de distribución de accesos a viviendas.

Se prevé centralizar todos los servicios comunes.

Pavimentos cerámicos. Mobiliario contrachapado de DM por ambas caras. Igual que puertas lacadas con diferentes colores.

  1. de doble hoja con cámara de deshidratación [4+16+(3+3)] sobre carpintería de aluminio lacado en diferentes colores.
  1. agrupan al máximo los elementos húmedos para unificar bajantes y todos ellos tienen ventilación natural para evitar los shunts. Las divisorias son móviles y provisionales en cuanto a modificar las distribuciones que nos hagan los espacios fluidos con la capacidad de engrandar o empequeñecer según las necesidades. Por ello las instalaciones se llevan a las medianeras.

 

Cubierta vegetal para crear el máximo aislamiento de manera económica y que permita la creación de huertos urbanos en ella que pueden acoger envelats a discreción.

Las placas solares en cubierta para generar ACS para todas las viviendas con suelos radiantes programable individualmente desde la entrada a casa privada.

Espacio de reserva para colocación deplacas fotovoltaicas para cuando llegue el momento legislativo de la autogeneración.

Incorporación de espacios en planta baja para albergar contenedores de residuos y su clasificación por materias.

Prototip: MINIMUM SPACE

Prototip de cèl·lula mínima habitable.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

. A partir d’un contenidor del Port de València sense sostre (d’aquells que només duen una lona per tapar-los). El repte és la seua comercialització i la possibilitat de crear un entramat a partir de diverses unitats. Preu d’unitat bàsica: autosuficient amb aigua calenta sanitària ACS, autogeneració elèctrica, finestres motoritzades, alarma anti-intrusió: bany separat-estar-dormitori-cuina. 19.900,00 €.

Complint tots els requeriments legals. A més de les 3 R (Reutilització-Reciclatge-Reducció) com a hipòtesi d’aplicació.

 

L’enllaç al WEB Ací

 

Bahamas. Architectural Visual Poem

A Bahamas, per a un professional de les grans finances.

 

 

 

El vídeo que vam elaborar per a comprendre les diferents parts, L’ESPAI INTERN I L’EXTERIOR.

1. Habitage de 2 plantes.

2. Semisoterrani: zona de reunions i afers interns del propietari.

3. Habitatge per a invitats separat del principal però en connexió amb ell. Influències d’arquitectura japonesa.

4. Garatge independent per a 4 automòbils.

5. Zona d’esplai: a platja amb piscina i vestidors independents per a practicar esports junt a la vora de la mar.

6. Urbanització de la parcel·la amb camins més o menys tropicals de ressonàncies angleses

Plaça de l’ONA. Marina de VLC

La nostra proposta extensible a les cinc entrades a la Marina de VLC.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Heus ací les làmines presentades amb les seccions longitudinals i transversals de l’espai urbà definit.

 

 

 

Ampliació Museu d’escultures.

A Leganés. (Madrid. Spain). La idea d’arrancada és quasi la de “l’objet trouvé”, la seqüenciació de pedres d’un jardí Zen. Deixant-hi closques i buidant l’interior tot unificant mitjançant un pla que unifica totes les diferents colves i deixa el pas de túnel per a accedir als blocs d’habitatges.

La nostra opció consisteix a no ampliar, sinó, crear un edifici d’escultures modernes deixant l’edifici antic amb les del fons existent.

 

Ordenació Plaça de l’Església. IBI (Alcoià-Comtat)

 

https://www.flickr.com/photos/23833652@N02/albums/72157701742071355

Pressioneu sobre l’enllaç  tant d’ací dalt com el de més avall per a veure tot el torrent (Slidershare) de vistes per a comprendre la reordenació urbana de la plaça.  

https://www.josepblesa.com/projectes/urbanisme/2018-ordenacio-de-placa-de-l-esglesia.-ibi-el-comtat

 

I.E.S. LA PATACONA. ALBORAIA

Una solució industrialitzada. Una traslació dels ítems d’oficines i centres d’investigació a un complex educatiu de secundària.

*********************************************************************************

 

*********************************************************************************

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

 

https://www.josepblesa.com/projectes/escolar-docent/2018-i.e.s.-la-patacona.-alboraia

 

Centre de Salut a Vilamarxant. Camp de Túria

La solució implementada consistia a punxar l’accés al mig.

Cercava arribar a la recepció tant des del carrer de la Font Nova com des del Mercat que tenen previst construir al solar veí.

Per una altra banda hom cercava la segregació funcional como representem en l’esbós de colors. Tothom, aleshores, parlava de contenidors i volums únics, nosaltres dispersàvem volums per a que, al remat, semblés una escultura-edifici.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Separant funcions com veiem en l’esbòs entre maternal independent, les urgències en semi-soterrani i l’assistència normal distribuïda entre la planta baixa sobre-elevada i la planta primera.

La implementació de la prefabricació i la industria de la construcción en edificis que, fins a eixe moment, 1991, havien estat construïts sempre d’obra, maó caravista, etc.

I ací podeu conèixer les plantes distribuïdes

 

Place Lalla Yeddouna. FES. Marroc.

Una ordenació urbana entorn al riu. Per connectar ambdues ribes.

Una proposta de rehabilitació i una proposta d’implantació de nova planta per a atraure-hi el turisme.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.