marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 de juny de 2015
0 comentaris

EL FULL DE SERVEIS DE CAN ALCOVER

El primer dia de maig d’enguany, en aquest bloc vaig publicar un apunt sobre Can Alcover, espai de cultura (http://blocs.mesvilaweb.cat/jmateuimarti/?p=270623) en el que en destacava el seu paper de baluard de civilitat i cultura que significa i dignifica d’allò més Palma. Ahir, en la inauguració de l’exposició, preparada pels Docents desConcertats, “El Govern del disbarat” i mentre la comentàvem amb en Toni Guasp i Juan Serra, els seus autors, repassava sumàriament la quantitat d’assemblees, actes, reunions, trobades i altres formes de posades en comú que ha acollit aquest temple de la paraula catalana durant la legislatura que acabam d’enterrar.

D’aquestes entaulades no en cal fer la relació ni esmentar els seus promotors i participants, però llevat d’aquells partits i organitzacions que abominen la nostra llengua i cultura, hi han fet parada gairebé totes les entitats mallorquines amb certa incidència en la ciutadania. D’aquesta manera, es pot dir que de Can Alcover n’han sorgit campanyes, programes, accions, manifests o articles de tots els àmbits, caires i colors ciutadans que han fet llum on el govern Bauzá escampava fosca. A Can Alcover, de sempre però sobretot els darres quatre anys, s’ha parlat molt i en plena llibertat; s’han acarat molts parers i s’ha arribat a nombrosos acords a benefici dels drets socials.

Can Alcover -l’Obra Cultural Balear- mai no ha donat les portes als ulls a qui li ha demanat posada o paraula; i sense demanar res a canvi.

Tornant a l’exposició “El Govern del disbarat”, deia als seus autors que conservin bé aquest material perquè d’aquí a uns anys cobrarà valor. De la “primavera verda”, de la “revolta dels enllaçats” i de totes les altres ones i marees que han ventilat de bon de veres l’arxipèlag durant el darrer quadrienni, se n’ha d’escriure molt perquè han estat exemplars i el seu influx benèfic ha de ser perdurable.

De la mateixa manera, el maig del 2018, que farà deu anys de la seva obertura, de Can Alcover i del seu esperit haurà d’estar a punt la crònica de tanta feina i de tanta força constructiva i generosa.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.