Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Del vigent ‘llegat Maragall’ i altres temes d’interès local

0

[RESUM DEL 9 AL 15 DE GENER DE 2021] “El nostre patriotisme és el de la dignitat efectiva, reconeguda allà on compta, en el barri, en l’escola, en la malaltia, en la joventut…”

La Montserrat Tura recull part del discurs de possessió de Pasqual Maragall, tan vigent!, en un article imprescindible en els 80 anys del president que ha centrat l’actualitat informativa aquests dies. És molt estimulant, de fet, anar a les fonts originals. El discurs complet ressenyat en la imatge que acompanya aquest apunt el podeu repescar aquí i de propina (i si teniu una estona) podeu revisar el discurs d’investidura que va fer uns dies abans al Parlament en aquest altre recurs.

“… els sentiments de pàtria més profunds han nascut o de la resposta a una agressió exterior o de l’obtenció per a tothom de nous drets i d’una nova dignitat. El segon tipus ha resultat més fort que el primer; més fort, més resistent, més civil, més compartit, més republicà.” “No demano peixet, demano crítica, però demano també visió panoràmica, visió general.” Quina (més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari