Viníssim

bloc de vins

Un regal pel dia de Reis: Mas Comtal 2007, DO Penedés

6 de gener de 2010

Vi: Mas Comtal 2007, Celler Mas Comtal DO: Penedès Raïm:50% Cabernet sauvignon,  45% Merlot i 5% Cabernet Franc. Elaboració:vi negre amb una maceració de 15 dies i un  pas per fusta de 3 mesos “envellit en roure europeu i llarg sojorn en ampolla”. Entre cometes la cita textual de la contraetiqueta. Remarcable el llarg afinament

Llegir més

Els Camins del Priorat de LLuís Llach a Álvaro Palacios, es darrer apunt del 2009

31 de desembre de 2009

Segurament una de les bones notícies pels aficionats al vi català d’enguany ha estat la creació del portal Vadeví. Un magnífic aparador del qual avui me n’aprofito per comentar unes declaracions d’en LLuís Llach sobre el Priorat i per penjar la foto del poeta en plan country. D’en Llach sempre m’ha agradat més l’activista que el músic.

Llegir més

Vins de Nadal 2009

30 de desembre de 2009

Els vins de Nadal d’enguany han estat un petit resum del bloc, amanit amb uns quants regals del meu llunyà aniversari. Els resultats han estat dispars. Quan obres una ampolla sovint tens sorpreses i quan n’obres mès d’una tres quarts del mateix. Els vins negres entre Nadal i Sant Esteve han estat quatre, dos han

Llegir més

Celler de Capçanes: Mas Collet 2006 i Bon Nadal

24 de desembre de 2009

Sense Les cooperatives tarragonines i de l’Empordà el paisatge vitivinícola del país seria ben diferent. Nascudes de la necessitat post-filoxèrica, han permés que almenys una part del nostre patrimoni enològic s’hagi mantingut i tant el paisatge que disfrutem com els nostres pal·ladars ho agraeix moltíssim. Tanmateix la seva evolució d’elaboradors de vins de granel vers els

Llegir més

L’apunt dels dilluns: diumenges de feina.

21 de desembre de 2009

Fa dos diumenges vam votar, ahir vam emplenar la bóta. Enguany la collita ha estat bona. N’hem tingut de força dolentes, quan el raïm estava en mal estat i, sovint, els ocells havien fet més feina que nosaltres, no n’havien deixat. Al país sovint li passa el mateix, és incapaç de veremar en condicions i també hi uns “pàjaros”

Llegir més

Els extrems del Montsant: Cubells i Cubells i Coca i Fito

2 de desembre de 2009

Dos cellers, dos extrems. Dues visions del vi oposades i coincidents en el territori i els resultats, dos camins que ens porten al mateix i exitós punt d’arribada: bons vins. Cubells i Cubells (2004)és un celler  que cansats de vendre el raïm a altres elaboradors decideixen fer un celler “per desenvolupar  el cicle complert que abarqués la

Llegir més

L’apunt dels dilluns: bones i males notícies

23 de novembre de 2009

Les bones notícies són que he trobat Barranc de l’Infern 2007 i 4 Vents2008 a Barcelona. A la Via Laietana  trobareu el celler Neyras, tenen vins molt interessants i no especialment bé de preu; ara bé hi trobareu vins d’aquells que només heu sentit parlar d’esquitllada i difícils de localitzar. S’han acabat les bones notícies, segons la

Llegir més

Binigrau E (ecològic) 2007

18 de novembre de 2009

Binigrau és un celler mallorquí de Sencelles. Aquest celler neix, més ben dit, surt de rebot de la fusió d’un conegut elaborador illenc, Macià Batlle, amb un altre celler, Santa Caterina. El macro celler resultant el va comprar un grup d’inversors alemanys i el nebots dels antics propietaris de Macià Batlle, no volent saber res de la

Llegir més

Ferrer Bobet 2006: un regal i quin regal!

26 d'octubre de 2009

Un regal dels bons Vi: Ferrer Bobet 2006, Celler Ferrer Bobet DO: Priorat Raïm: Carinyena 70%, Syrah 30% Elaboració: vi negre ecològic sense etiqueta elaborat amb raïm de vinyes velles, la fermentació té lloc en inox i en tines de roure per afavorir el posterior envelliment 15 mesos en bóta i un mínim de 11

Llegir més

OM OLIVER MORAGUES 2006: TANÍ DOLÇ I MADUR

16 de setembre de 2009

Vi:OM 2006 Oliver Moragues, Celler Binicomprat DO: Vi de la Terra de Mallorca, Algaida. Raïm:Manto Negro, Callet, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon. Elaboració: vi negre elaborat a l’antiga possesió de Binicomprat sota la muntanya de Cura amb 12 mesos de roure americà i francés. Grau: 14.5º Preu: 10€ Tast:color cirera de mitja capa amb rivet

Llegir més